Industriele eettafel met stalen onderstel

Industriele eettafel met stalen onderstel

Vanaf 350,00

 • Robuust steigerhout blad en stoer stalen onderstel
 • Onderstellen te leveren in kokers van 8x8cm of in 12x12cm
 • Onderstellen in 3 verschillende vormen verkrijgbaar, X, U of Trapezium
 • Onderstellen in het wit of zwart verkrijgbaar
 • Blad gemaakt van gedroogde en geschaafde steigerplanken (dus blijft netjes strak en glad)
 • Keuze uit nieuw blank steigerhout of onze old-look planken
 • Vierkante donkere stalen buizen, ook zwart gepoedercoat (bescherming voor kleding en roest)
 • Demontabele constructie, handig bij een verhuizing

Deze robuuste steigerhouten tafel heeft een stoere uitstraling door de extra sierlijst om het blad (waardoor het blad dikker lijkt) en de robuuste stalen onderstellen. U kunt zelf de dikte en vorm van de stalen onderstellen kiezen. De stalen onderstellen zijn leverbaar in 8x8cm of 12x12cm dikke kokers en in 3 vormen beschikbaar, namelijk in X-Vorm, U-Vorm of Trapezium vorm. De onderstellen zijn in het wit of zwart verkrijgbaar.

Deze steigerhouten tafel kan ideaal gebruikt worden in combinatie met uw eigen stoelen, of eventueel met passende steigerhouten bank (en). De banken kunnen we ook met dezelfde stalen onderstellen leveren. De bank is standaard 42cm hoog en is 52cm breed, lengte passen we aan de tafellengte.

Deze stalen kruizen zijn eigenlijk niet geschikt om buiten te gebruiken (ivm kans op roestvorming).

Wil je dit meubel net iets anders? Of staat jouw afmeting er niet tussen? Geen paniek, wij hebben ruime ervaring in het op maat maken van meubelen. Vul hieronder jouw gewenste afmetingen, en omschrijving in. Wij zullen beoordelen of jouw wensen uit te voeren zijn en we zullen je een gespecificeerd kostenplaatje voorstellen.
 • Drop files here or

  Beschrijving

  Industriele eettafel met stalen onderstel

  Deze robuuste industriele eettafel met stalen onderstel kan worden voorzien van stalen onderstellen van 8x8cm of 12x12cm. De lasnaden en het unieke patroon van het stalen oppervlak geven deze tafelpoten een stoere look. Voor een optimale bescherming van de tafelpoten en uw kleding is de tafelpoot voorzien van een hoogwaardige poedercoating. Wij zullen de stalen onderstellen er nog niet onder monteren, wel alvast gaatjes boren in de stalen onderstellen zodat u deze gemakkelijk op de gewenste afmeting onder het blad kunt schroeven. De onderstellen voor de eettafels zijn in het wit en zwart verkrijgbaar. De stalen kruizen zijn eigenlijk niet geschikt om buiten te gebruiken (ivm kans op roestvorming).

  Om ook het blad een stoere uitstraling te geven plaatsen we een sierlijst van 7cm om het blad heen, waardoor het blad optisch dikker lijkt. Ander voordeel hiervan is dat de balkjes en de stalen bevestigingsplaat onder het blad niet zichtbaar zijn.

  Verder kunnen we ook 1 of 2 passende banken met stalen onderstellen erbij maken. De onderstellen voor de bankjes zijn zowel in 8x8cm als in 12×12 verkrijgbaar.  Zoekt u een robuuste, industriële en stevige bank, dan is een dergelijke bank wellicht echt wat voor u. Hij is lekker glad vanwege het gebruik van gedroogde en geschuurde steigerplanken. De bank is standaard 42cm hoog en is 52cm breed. Lengte passen we aan op de lengte van de tafel. Eventueel kunnen we ook een 5cm dik kussen op de bank erbij maken. Hieronder een foto van een  industriele eettafel met stalen onderstel en bijbehorende bankjes met stalen onderstel.

  Industriele eettafel met stalen onderstel

  Industriele-eettafel-met-stalen-onderstel, kokers van 8x8cm

   

  Mogen we nieuwe of oud gemaakte steigerplanken gebruiken voor uw industriele eettafel met stalen onderstel?

  De tafel zullen we gaan maken van steigerhout, en we bieden 2 houtmogelijkheden aan, namelijk blanke steigerplanken of oud gemaakte steigerplanken. Deze verouderde planken zijn eigenlijk gewoon nieuwe planken, maar die zijn onder hoge druk geïmpregneerd waardoor de planken een “oude” look hebben gekregen. Voordeel van deze verouderde planken is dus dat ze al wel een warme kleur hebben en dat er dus al een 1 beschermlaag op het hout zit. Voor tafels is het ook van groot belang dat ze lekker glad zijn,en daarom zullen wij het hout niet alleen schuren, maar ook schaven, zodat u een fijn glad eindresultaat krijgt.

  De meeste aanbieders van dergelijke tafels maken voor nieuw steigerhout ook wel gebruik van geschaafde planken, maar zover wij weten zijn wij uniek met onze geschaafde old-look planken aangezien wij dit bij andere aanbieders nog niet gezien hebben. Dus mocht u de old-look uitstraling u wat lijken, maar tevens ook graag een glad blad wil hebben, dan kunnen wij u helemaal blij maken! Als de steigerplanken namelijk niet voor het impregneren geschaafd zijn, dan is het hout nog behoorlijk ruw. Veel andere aanbieders die werken met niet geschaafde planken gaan namelijk het blad extra schuren om hem wat gladder te krijgen, maar daarmee schuren ze ook de old-look beits eraf. Dus of het wordt lang niet zo glad, of ze schuren veel kleur eraf en je verliest de bescherm en kleurlaag. Bij ons dus een uitstekende bescherm en kleurlaag!

  Hieronder een aantal grote foto’s van de hout mogelijkheden.

  Industriele-eettafel-met-stalen-onderstel

  Nieuwe blanken planken

   

   

   

   

   

   

   

  Industriele eettafel met stalen onderstel

  Verouderde planken

   

   

   

   

   –

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   

  Behandeling van de industriele eettafel met stalen onderstel

  Zoals hierboven al aangegeven kunnen we hout waar al een beschermlaag op zit gebruiken voor de tafel, dit is ons zogenaamde old-look steigerhout. Hier zit dus al 1 beschermlaag op, vaak brengt dan de klant dan zelf nog een nano coating op het hout aan. Na het aanbrengen van de nano coating zijn de old-look planken uitstekend beschermd tegen vuil en vocht. Behandelde oppervlaktes zijn na het aanbrengen van de nano coating nog makkelijker te reinigen waardoor de tafel langer mooi en schoon blijft.

  Als u ervoor kiest om de tafel aan te schaffen van nieuwe blanke steigerplanken, dan zit daar dus nog helemaal geen beschermlaag op. De tafel is dan al wel helemaal geschaafd en geschuurd, dus wel voorbereid om daar een beits op aan te brengen. Wij raden u aan om deze onbehandelde tafel wel te behandelen met een beits, vuiligheden zullen er dan niet in trekken en hij is daardoor ook makkelijker af te nemen en dus mooi te houden. Tevens kunt u met de beits de tafel ook in de gewenste kleur maken. Dit behandelen kunnen wij niet voor u doen omdat het altijd stoffig in onze werkplaats is. Dit behandelen is erg makkelijk en snel te realiseren.

  Wij zouden er eventueel wel geschikte beits voor het steigerhout bij kunnen leveren, en hebben hierin verschillende kleuren beschikbaar. We hebben een schatting gemaakt wat u nodig heeft voor het behandelen en deze geschikte beits is er dus eventueel meteen bij te bestellen. Voor een gemiddelde lengte tafel heeft u ongeveer 750ml beits nodig om de tafel te behandelen, dit kunnen we er voor €20,- bij leveren. Voor meer informatie over het behandelen zie: Behandelen

   

  De levertijd van de industriele eettafel met stalen onderstel

  Wij hebben veel formaten bladen op voorraad, de onderstellen moeten nog wel voor u gemaakt worden. De levertijd bedraagt daarom 1-3 weken. De exacte levertijd is verder een beetje afhankelijk van of hij afgehaald wordt of dat wij hem dienen te bezorgen. Met bezorgen is de levertijd een beetje afhankelijk van waar u woont en of wij al een route in uw regio gepland hebben. We zullen dan namelijk een geschikt aflever moment moeten zoeken. Als u geluk heeft en we hebben op (zeer) korte termijn al een route gepland in uw regio dan kan hij wellicht meegenomen worden, en anders zullen we een route uw kant op moeten gaan plannen. Dus met bezorgen is de levertijd in overleg, levertijd van de tafel is dan tussen een week en 3 weken.

  De maten en eigenschappen van de industriele eettafel met stalen onderstel

  Wij kunnen dit model tafel aanbieden tot 300cm lengte. De bovenkant van het blad is 76cm hoog, en de ruimte tussen de vloer en de onderbalk van de tafel is 69cm. Dus stoelen met armleuningen tot 69cm kunnen eronder geschoven worden.

  Eigenschappen van de stalen onderstellen:

  Al onze industriële tafelpoten / tafelonderstel worden standaard voorzien van een hoogwaardige heldere poedercoating.

  Waarom kiezen voor onze industriële tafelpoten / tafelonderstel:

  1. Wij sorteren de mooiste stalen profielen voor een echt industrieel resultaat.
  2. De bevestigingsplaten aan het tafelblad zijn extra breed voor een stabielere tafel.
  3. De bevestigingsplaten worden laser gesneden voor hogere precisie en mooie afgeronde hoeken.
  4. Verder zijn bevestigingsplaten zijn voorzien van sleufgaten en ronde gaten; voor eenvoudige bevestiging door middel van houtdraadbouten of houtschroeven.
  5. Door de bevestigingsplaten te voorzien van vele ronde gaten kan het tafelblad op vele plaatsen vastgeschroefd worden, op deze manier kan het kromtrekken van het tafelblad beperkt worden.
  6. Wij maken gebruik van extra zware profielen om een echt stoer, robuust industrieel karakter te creëren.
  7. Onze X-tafelpoten / kruispoten en trapezium tafelpoten hebben strippen aan de binnenzijde van de koker voor het plakken van vilt of rubber om beschadigingen op de vloer tegen te gaan.
  8. Onze tafelpoten worden door gekwalificeerde lassers gelast voor de mooiste lassen.
  9. Standaard voorzien van een zwarte poedercoating
   • beschermt de industriële tafelpoot tegen roesten, ook bij binnengebruik gaan de tafelpoten roesten zonder de bescherming van een poedercoating.
   • beschermt uw kleding tegen smeer en vuil van de stalen profielen
   • de echte “staal look” komt zo nog beter tot zijn recht.

  Dit model tafel bieden dus aan in blanke en in oud gemaakte steigerplanken. Als u kiest voor de oud gemaakte steigerplanken, dan zit er dus al een beitslaag op het hout. Omdat wij de planken eerst schaven voordat de beitslaag erop wordt aangebracht hoeven we nadat het blad in elkaar zit niet zoveel meer te schuren. Dus we schuren nauwelijks beits eraf, waardoor je een mooie kleur en goede bescherming behoudt. Veel andere aanbieders moeten wel uitgebreid schuren om het blad weer glad te krijgen en schuren daardoor erg veel beits eraf (daardoor houden ze minder kleur en beschermlaag over). Zover wij weten zijn wij de enigen die gebruik maken van geschaafde oud gemaakte steigerplanken. Dus als u bij ons kiest voor de oud gemaakte steigerplanken krijgt u een uitstekende bescherm en kleurlaag op het hout. Sommige klanten kiezen er nog wel voor om een extra nano coating op het hout aan te brengen.

  Als u kiest voor nieuwe blanke planken voor de tafel, dus begint u dus eigenlijk met een blanke tafel die nog in elke gewenste kleur gebeitst kan worden. Vaak worden de steigerplanken dan gebeitst met een beits speciaal voor het steigerhout. Wij hebben voor het steigerhout ook een speciale beits. Dit is een transparante beits die een goede bescherming biedt tegen vuiligheden. Transparant houdt in dat het niet volledig dekkend is, dus je ziet na het aanbrengen nog steeds de structuur van het hout en de kleurverschillen in het hout. Onze steigerhout beits dringt diep in het hout en daardoor zullen vuiligheden (eten en drinken) niet in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt.. Omdat er qua kleuren erg veel mogelijkheden zijn en het in onze werkplaats altijd stoffig is, is het beter om dit eventueel zelf aan te brengen. Dit behandelen is erg makkelijk en snel zelf te doen, hierbij kan eigenlijk ook niks mis gaan. Neem een grote kwast of roller en breng de beits aan op het hout. Paar uur laten drogen en klaar is Kees. Wij leveren de meubelen wel geschuurd af, zodat u ze meteen kunt beitsen. Wij verkopen verschillende beitsen speciaal voor het steigerhout, namelijk:

  * White wash  *  Grey wash   * Cement wash * Antraciet wash  * Black wash  *  Old brown wash  * Blanke wash

  De steigerhout beits zit in blikken van 0,75 liter, waarmee 6-8m2 mee gebeitst kan worden. De kosten van een 750ml blik zijn €20,-  en 1,5L voor €35,-

  Daarnaast hebben we ook blikken van 2,5L, waarmee 20-25m2 mee gebeitst kan worden. De kosten van een 2,5L blik zijn €45,-

  Steigerhout beits verwerking

  Begin met droog hout, dat stofvrij en vetvrij moet zijn. Vooraf schuren is niet nodig voor de opname en duurzaamheid, want wij hebben de meubelen al helemaal geschuurd voor u. Verwerk de steigerhout beits bij temperaturen tussen 5 en 30 graden Celsius, maar bij voorkeur boven 10 graden en niet in de volle zon.

  Breng de steigerhout beits gelijkmatig aan met een roller of platte kwast in de richting van de houtnerf. Strijk niet na tijdens het drogen en strijk zakkers of overtollige beits meteen weg in de richting van de nerf. Begin met kleine stukken en randen, groeven en naden. Behandel vervolgens de grotere delen.

  U kunt de bescherming, duurzaamheid en intensiteit van de kleur verhogen door meerdere lagen toe te passen. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren te combineren voor een eigen kleurstelling of speels effect. Op de foto’s hierboven hebben we de steigerhout beits op de onbehandelde planken aangebracht, waarbij we de bovenzijde 1x hebben gebeitst en de onderzijde 2x hebben gedaan.

  Wij raden aan om tussen verschillende lagen beits het hout licht op te schuren in de richting van de nerf, zodat het eindresultaat gladder wordt. Na 2 uur is de beits stofdroog, na circa 5 uur overschilderbaar. Afhankelijk van factoren als weersomstandigheden en gebruik adviseren wij om elke 1 tot 3 jaar een nieuwe laag aan te brengen.

  Een blik steigerhout beits is na opening enkele jaren houdbaar, mits goed afgesloten en bewaard in het originele blik. Bewaar het blik bij voorkeur op de kop.

  Wij kunnen bij de meubelen ook passende kussens leveren. De kussens worden voor u opmaat gemaakt, dus voor elke set bijpassende kussens op maat! Bij de tafels maken we ook geregeld banken. Op deze banken kunnen we dus ook passende kussens maken. Standaard maken we de kussens op de banken 5cm dik, en gebruiken we een uitstekende stof en koudschuim als vulling. Samen met ons systeem kunt u dus de prijzen van uw benodigde kussens berekenen.

  De stof kleuren

  De kussens worden gemaakt van een stof die o.a. waterafstotend, slijtvast en vuilafstotend is. Deze stof biedt de beste bescherming van uw kussens tegen wind, zon en regen. Het water rolt over het doek en trekt er niet in. Tevens zit er een rits in de kussens, en daardoor is hij ook uitwasbaar.
  We hebben de keuze uit 2 verschillende stoffen, namelijk de Cartenza en Curacao stof. Beide stoffen zijn qua structuur en eigenschappen vrijwel gelijk. De Cartenza stof is in 32 verschillende kleuren verkrijgbaar en de Curacao stof hebben we in 6 verschillende kleuren ingekocht.

  De stof is gemaakt van 100 % Olefin vezels en heeft als kenmerken:

  • Uitstekende weerstand tegen vocht en vuiligheden
  • Kleurvast / verkleurd niet in het zonlicht
  • Enorm sterk en slijtvast
  • Sneldrogend
  • Ademende stof
  • Laag statisch / Pilt niet
  • Resistent tegen invloeden van dauw, transpiratie, rot en het weer
  • Vuil resistent
  • Zeer comfortabel

  Olefin Onderhoudstips:

   • De meeste vlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden door het deppen met lauw water en afwasmiddel.
   • Bleekmiddelen kunnen indien nodig gebruikt worden.
   • Wasbaar op 40 graden.
   • Als de stof gewassen is, moet deze aan de lijn gedroogd worden, of droogtrommel gedroogd met beperkte warmte.
   • Olefin droogt zeer snel.
   • Olefin hoeft niet gestreken te worden.
   • Mag zeker niet worden gereinigd met een hogedruk of stoom apparaat.

  Opmerking:

   • Deze stoffen zijn vocht resistent en niet geheel waterdicht.
   • De kleuren op uw computerscherm kunnen afwijken van de werkelijke kleuren. Mocht u vooraf een proefstaaltje willen ontvangen van de gewenste stofkleur laat het ons weten zodat we u op voorhand proefstaaltje(s) kunnen sturen.
   • Kussens voorzien van deze stoffen dient u bij slecht weer binnen op te bergen.
   • Bent u vergeten de kussens bij regenweer binnen te halen dan is de stof hier goed tegen bestand maar de vullingen wat minder.

  Hieronder de beschikbare stofkleuren:

  tuinkussens-op-maat

  De vulling van de kussens

  Het schuim in de kussens kan van polyether (B-kwaliteit) of koudschuim (A-kwaliteit) gemaakt worden. Voor de banken gebruiken we eigenlijk altijd koudschuim als vulling. Zie hieronder voor de verschillen tussen koudschuim en polyether:

  Polyether (B-kwaliteit) is de voorloper van koudschuim (A-kwaliteit), polyether kenmerkt zich door draagkracht uit hardheid. Koudschuim daarentegen haalt zijn draagkracht uit veerkracht.Beide materialen zijn geschikt voor zitten maar met koudschuim wordt een hoger comfort bereikt. Koudschuim is dan ook duurder dan polyether en heeft een open celstructuur, waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Bij polyether kan op den duur kuilvorming ontstaan, de levensduur hiervan is dus niet zolang als koudschuim. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor, het is zeer veerkrachtig en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. Ook is koudschuim brandvertraged en polyether niet.

  Dus de voordelen van A-kwaliteit schuim zijn samenvattend: 

  • Langere levensduur
  • Zakt niet door op den duur
  • Kan beter overweg met vocht
  • Brandvertragend
  • Beter zitcomfort

  Polyether (B-kwaliteit) is geschikt voor comfortabele kussens. Polyether gaat jaren mee bij minder intensief gebruik. Wanneer er sprake is van intensief gebruik adviseren we koudschuim vulling (A-kwaliteit). Naast de langere levensduur is het comfort van koudschuim ook een stuk beter.

  Koudschuim vulling is gewoon de beste vulling die er momenteel verkrijgbaar is, een uitstekende kwaliteit waar horeca zaken, bungalow parken etc voor kiezen. Ofterwijl echt gericht op intensief gebruik in combinatie met een lange levensduur en uitstekend zitcomfort. Dus ook bij ons bent u op het juiste adres voor kussens op maat!

  Wij hebben de mogelijkheid om de steigerhouten meubels te bezorgen. De kosten hiervan zijn een beetje afhankelijk van het product en het afleveradres. Wilt u weten wat de eventuele bezorgkosten zijn? Als u een product hebt toegevoegd aan uw winkelwagen worden de bezorgkosten berekend nadat u uw postcode heeft ingevoerd.

  De bezorgkosten in Nederland liggen in 95% van de gevallen tussen de €35,- en €70,-

  Onze chauffeur levert tot de eerste deur begane grond, uiteraard is hij vaak wel bereid, indien de situatie het toelaat, de steigerhouten meubelen op de gewenste locatie te zetten (enkel het naar de locatie brengen van de meubelen is dan wel op eigen risico, eventuele beschadigingen is dus niet ons risico) Al onze meubels worden standaard volledig afgemonteerd geleverd. Houdt rekening bij het bestellen van de producten dat deze gemonteerd geleverd worden, binnen of in de tuin. Op verzoek kunnen wij de meubels gedemonteerd leveren. De steigerhouten meubels worden dan eerst volledig gemonteerd zodat alles voorgeschroefd is, schroeven worden meegeleverd. Vlak na het plaatsen van uw bestelling zal contact met u opgenomen worden om een afspraak te plannen voor de levering. Wij streven ernaar om u ongeveer een week voor levering mede te delen wanneer en hoelaat wij verwachten dat de chauffeur bij u is (meestal in een tijdsbestek van 2 uur). U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven! Als de betaling nog niet is voldaan via onze webshop dan mag dit na goedkeuring, contant of per pin aan onze eigen chauffeur worden voldaan.

  Let wel op: de chauffeur komt alleen uw kant op, dus als u de meubelen meteen op de gewenste locatie wilt hebben is het handig als er iemand aanwezig is die de chauffeur een handje kan helpen tillen.

  In sommige gevallen zullen wij voor het bezorgen een extern transport bedrijf inschakelen, dit zal veelal voorkomen bij lange reistijden. Ze bellen u een uur voor levering op zodat u niet de hele dag thuis hoeft te blijven!  De meubelen zullen dan meestal op een pallet vervoerd worden, de bezorger zal de meubelen dan zover mogelijk afleveren waar de palletwagen kan komen. De betaling zal bij een transporteur in sommige gevallen iets anders geschieden, als dit het geval is zal dit tijdig gemeld worden.

  Afhalen:

  Uiteraard kunnen we meubelen ook gratis afgehaald worden bij onze werkplaats in Voorst. Wij zijn hier in principe 6 dagen in de week aanwezig en kunnen u uiteraard helpen met het inladen van uw meubelen.

  Meest gestelde vragen over het bezorgen:

  1. Wat zijn de kosten van bezorging?

  De kosten van bezorging zijn van een aantal factoren afhankelijk. Als 1e is het afleveradres van belang, omdat wij een berekening doen wat onze brandstofkosten zijn en reistijd is. Daarnaast kijken we ook naar de grote van de order, kleinere spullen kunnen namelijk goedkoper met een transportbedrijf afgeleverd worden. In 95% van de gevallen zullen de bezorgkosten tussen de €35,- en €70,- bedragen. Wilt u weten wat uw eventuele bezorgkosten zijn? Vul dan in uw winkelwagen uw postcode in, en ons systeem berekend dan de bezorgkosten.

  2. Wat is de levertijd van de producten?

  Circa 2 weken na het plaatsen van uw bestelling zal contact met u opgenomen worden om een afspraak te maken voor de levering. Wij streven ernaar om u ongeveer een week van te voren mede te delen hoelaat wij verwachten dat de chauffeur bij u is (meestal in een tijdsbestek van 2 uur). U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven! De betaling van de meubelen mag na goedkeuring, contant aan onze eigen chauffeur worden voldaan.

  3. Is levering in Belgie ook mogelijk?

  Wij leveren ook in Belgie, en dan in Vlaanderen. Evt. kan ook buiten dit gebied geleverd worden, alleen kunt u dan het beste even contact met ons opnemen wat de bezorgkosten dan gaan worden.

  4. Leveren jullie ook buiten Nederland en Belgie?

  Wij kunnen ook via transporteurs buiten Nederland en Belgie leveren. Heeft u interesse in onze producten en wilt u dit vervoeren buiten Nederland of Belgie? Neem gerust contact met ons op dan kunnen we de mogelijkheden voor u bekijken.

  5. Wanneer en hoe laat worden de bestelde producten afgeleverd?

  Als uw bestelling gereed is dan wordt er contact met u opgenomen voor een afspraak. U krijgt dan de leverdatum te horen en een tijdsindicatie.

  6. Is het mogelijk om zelf te bepalen wanneer de bestelde producten worden afgeleverd?

  Dat is helaas niet mogelijk. Wel kunt u een voorkeur doorgeven en dan proberen wij daar rekening mee te houden.

  7. Kunnen wij per pin betalen bij levering?

  Ja, we hebben een pin bij ons. Dus u kunt pinnen of contant betalen.