Veel uit voorraad leverbaar

Productie in eigen werkplaats

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

Betaal pas bij levering!

Eigen showroom in Deventer

Deens ovaal tafelblad

Een Deens ovaal tafelblad: maak jouw woning uniek

Heb je wel eens van een Deens ovaal tafelblad gehoort? Het is een van de vormen tafels die je in huis kunt halen, naast de klassieke ovale tafel die je regelmatig in een keuken of woonkamer ziet. Een tafel in Deens ovaal is een combinatie tussen een half ovaal en halve cirkel. In de basis lijkt het daarom op een ovaal. Het tafelblad is namelijk altijd op zijn breedst in het midden. Alleen zijn er wel degelijk verschillen op te merken tussen beide vormen. Maar welke zijn dit dan? En wat moet je nog meer weten over deze ovale tafels? Lees snel verder en ontdek wat deze tafel echt uniek maakt.

Een unieke vorm van een Deens ovaal tafelblad

Een Deens ovaal tafelblad mag er dan in eerste instantie uitzien als een normale ovale tafel. De half ovaal en halve cirkel als combinatie maakt net dat verschil dat je nodig hebt in huis. Het tafelblad is op zijn breedst in het midden, maar loopt dan in een afgevlakte, bijna rechthoekige hoek af. Dit geeft twee kopse kanten, waardoor je extra zitruimte hebt. Ideaal voor de grotere gezinnen die toch een ovale tafel willen hebben. Je hebt dus ook weer extra zitruimte voor visite. Met een ovale tafel ga je dit niet realiseren en merk je ongetwijfeld dat je naar andere mogelijkheden moet zoeken.

Een uniek uitstraling van jouw tafelblad

Een tafel in Deens ovaal komt in het eiken hout. Het eiken is een duurzaam materiaal, waardoor je een lange levensduur krijgt en er niet snel problemen optreden. Ook geeft het een warme uitstraling in iedere ruimte. Of je de nieuwe tafel nu in de woonkamer of eetkamer plaatst, het is een echte eyecatcher en kan veel voor jouw ruimte veel betekenen. Het hout is wel een natuurproduct. Dit houdt in dat het Deens ovaal tafelblad onregelmatigheden in kleur en vorm kunnen hebben. Maar juist dit is waarom je voor dit blad moet kiezen. De uitstraling zal jou niet teleurstellen.

Lengte en kleuren van het blad

Ieder Deens ovaal tafelblad is gemaakt van 4 centimeter dik massief eikenhout. De tafel komt al met een afmeting van 180 centimeter lang. Je kunt de tafel verlengen tot een lengte van 3 meter. De rand van het blad is afgewerkt met een facetrand van 45 graden. De rand loopt hierdoor schuin naar binnen. We noemen dit ook wel de verjongde rand. De kleur van de rand bepaal je zelf. Je kunt hiervoor kiezen tussen dezelfde kleur als het tafelblad, maar ook zwart of wit. Net als bij steigerhouten meubelen maak je het dus helemaal naar wens door de juiste keuzes te maken.

Bescherming van het tafelblad gegarandeerd

Als je een Deens ovaal tafelblad aanschaft, wil je hier zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dit kan uitsluitend als de bescherming is aangebracht. Onze eiken houten bladen zijn voorzien van een olie. Deze glanst niet en trekt tevens diep in het hout. Dit geeft de eerste bescherming om langer van de tafel te genieten. Ook zijn er meerdere kleuren coatings die je kunt toevoegen. Je bepaalt zelf welke kleur je hiervoor kiest. Na de kleuren coating komt er nog een hardwax laag op voor de optimale bescherming. Mocht je geen kleur willen, wordt de coating uiteraard weggehouden en zijn er twee beschermlagen.

Maar waarom zijn er dan zoveel lagen aangebracht op het Deens ovaal tafelblad? Het is niet iets wat bij iedere winkel gebeurt. Wij brengen deze lagen aan in onze eigen werkplaats om te voorkomen dat vlekken in de tafel trekken en je binnen een korte tijd onderhoud moet plegen. De ultieme bescherming voorkomt niet alleen de vlekken tijdens het dagelijks gebruik. Ook is er een goede bescherming tegen vloeistoffen die je 24 uur op de tafel laat liggen. Ondanks dat je alles goed schoongemaakt wilt hebben, kan het immers zijn dat je iets over het hoofd ziet. Jouw tafel gaat voor langere tijd zonder al te veel onderhoud mee.

Kiezen voor het beste onderstel

Het Deens ovaal tafelblad kun je uiteraard niet gebruiken zonder een goed onderstel. Deze zorgt dat je jouw tafel kunt gebruiken en zelfs kunt verplaatsen. Het onderstel moet dan wel op de juiste plaats zitten. Er zijn drie verschillende opties beschikbaar voor een tafel met Deens ovaal. Denk aan een spinpoot en twee verschillende vlinderpoten. Het is goed om de overeenkomsten en verschillen hiervan voor jezelf op een rij te zetten. Zo zie je wat het beste bij je past en waar je zoveel mogelijk gemakken ervaart als je met het gehele gezin samenkomt.

Het onderstel is gemaakt van staal. Om een goede bescherming te bieden moet deze voorzien zijn van een poedercoat. De meeste mensen kiezen voor een zwarte coating. Ook wit is mogelijk als je voor iets anders wilt gaan met jouw interieur. De poedercoat laag geeft niet alleen de gewenste uitstraling, maar ook bescherming. Met deze coating roest het staal namelijk niet. Zolang je de tafel niet buiten in weer en wind zet, kun je ervan uitgaan dat jouw tafel er goed uit blijft zien. Mocht je er toch voor kiezen om de tafel buiten te plaatsen, zorg dan voor een goede bescherming onder een veranda of met een cover tijdens een regenbui.

Kun je de tafel dan wel buiten plaatsen?

Een Deens ovaal tafelblad is in eerste instantie bedoeld voor binnen. In een eetkamer, woonkamer of een kantoorpand kan deze tafel veel voor de uitstraling doen. De warmte die de tafel uitstraalt, zorgt dat je met veel plezier gebruikt maakt van de tafel. De uitstraling komt mede door meerdere 4 centimeter dik aan elkaar verlijmde eiken stroken met een vingerlas. Deze verbinding maakt de tafel niet alleen uniek, maar ook erg sterk. De beschermlagen maken de tafel helemaal af. Binnen ga je door invloeden van buitenaf dus weinig problemen ervaren.

Buiten is het een ander verhaal. De houtlijm mag dan erg sterk zijn waardoor scheuren en het krom trekken van het hout vrijwel niet voorkomen, de weersinvloeden kunnen hier veranderingen in aanbrengen. Het kan zomaar zijn dat de enorme temperatuurverschillen een probleem opleveren. Denk aan het uitzetten en krimpen van het hout, waardoor de stroken los van elkaar komen. Zodra de verbinding loskomt, kan vocht en water jouw tafel verpesten. Het beste is dus om de tafel niet buitenshuis te plaatsen of anders voor extra bescherming te zorgen met een overkapping of een waterdicht omhulsel.

Combineren met andere meubelstukken in huis

Maar hoe kan een Deens ovaal tafelblad dan combineren met andere meubelstukken in de woning? De tafel is een goede toevoeging voor meerdere interieurstijlen. Door het hout en staal past het bijvoorbeeld in een industrieel interieur. Maar ook bij de landelijke interieurstijlen merk je dat het moeiteloos bij elkaar past. Voeg er bijvoorbeeld een steigerhouten bank of een Douglas bank een aan toe en je hebt iets unieks in handen. Kijk dus goed naar de meubelstukken die je al in huis hebt staan of wat je nog meer aan wilt schaffen om jouw woning tot een geheel te brengen.

Een snelle levertijd van jouw nieuwe tafelblad

Een Deens ovaal tafelblad hoeft niet lang op zich te laten wachten. De bladen hebben we namelijk al op voorraad en vanwege de eigen werkplaats kunnen we snel beginnen met het werken aan de klant specifieke wensen. De randafwerking en de coating plaatsen begint direct na het plaatsen van een bestelling. Gemiddeld zijn er twee tot vier weken nodig om jouw tafel met Deens ovaal gereed te hebben en de aflevering in te plannen. Als je een onderstel in het wit wilt hebben, moet je rekenen op een week extra. Deze moet namelijk nog gemaakt worden.

Snel een bestelling plaatsen?

Bestel direct jouw Deens ovaal tafelblad via de website of kom langs in de showroom. Jouw specifieke wensen staan te allen tijde centraal en je kunt binnen een korte tijd genieten van jouw nieuwe tafel. In onze werkplaats zorgen we ervoor dat al jouw wensen snel tot leven zijn komen.

Scroll naar boven