Veel uit voorraad leverbaar

Productie in eigen werkplaats

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

Betaal pas bij levering!

Eigen showroom in Deventer

Nieuwe en oude gedroogde steigerplanken

Nieuwe en oude gedroogde steigerplanken

Steigerplanken gedroogd en geschaafd bestellen

In onze webshop verkopen we steigerplanken van 500 centimeter lang die gedroogd en geschaafd zijn. Allereerst is het droogproces essentieel voordat je het hout omzet in een nieuw (binnen)meubel. Eén van de eigenschappen van vurenhout is dat het namelijk goed vocht kan vasthouden. Daarom brengen wij het vochtpercentage van de planken omlaag, waardoor de steigerhouten planken minder gaan werken. De steigerplanken wennen op deze wijze beter aan de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. De steigerplanken zijn daarnaast 4-zijdig geschaafd. Zo zijn de planken superglad en aangenaam om mee aan de slag te gaan. In de steigerplanken kunnen wellicht kleine barstjes aanwezig zijn, waardoor wij deze planken niet zelf voor de productie gebruiken aangezien sommige klanten terecht kieskeurig zijn. Daarom verkopen wij deze steigerplanken door, zelfs onder onze inkoopprijs. De kwaliteit van de steigerplanken is echter vele malen beter dan het hout dat je aantreft in de gemiddelde bouwmarkt.

 

Het verschil tussen nieuwe en oude steigerplanken

Naast nieuwe blanke steigerplanken verkopen wij ook oude steigerplanken. Deze oude steigerhouten planken zijn in feite nieuwe planken die in een specifiek beitsbad zijn ondergedompeld. Hierdoor lijken de planken ‘ouder’ en beschikken ze over een specifieke kleur. Een bijkomend voordeel is dat de planken door de speciale behandeling al beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden. Wil je liever zelf een bepaalde kleur aanbrengen op de steigerplank? Dan is de onbehandelde steigerplank een goede keuze.

 

Tarieven van de steigerplanken

De prijzen van de gedroogde en geschaafde steigerplanken zijn:

Tijdelijke aanbieding, nu op de old-look planken €2,- per plank korting, waardoor deze dezelfde prijs hebben als de onbehandelde.

  • Afname tot 10 planken van 500cm: €21,- per plank
  • Afname tussen de 10 en 20 planken van 500cm: €19,- per plank
  • Afname van 20 planken of meer: €18,- per plank (we hebben verpakte stapels van 20 planken liggen)

De prijzen van de oud gemaakte, gedroogde en geschaafde steigerplanken zijn:

  • Afname tot 10 planken van 500cm:  €23,- per plank
  • Afname tussen de 10 en 20 planken van 500cm: €21,-per plank
  • Afname van 20 planken of meer: €20,- per plank (we hebben verpakte stapels van 20 planken liggen)

De steigerplanken dienen wel afgehaald te worden bij onze werkplaats. Geïnteresseerd in onze steigerhouten planken? Bel dan naar het telefoonnummer 06-23408190 voor een afspraak. We hebben namelijk geen onbeperkte voorraad liggen voor deze scherpe prijzen.

Adres: Rostockstraat 13, 7418 EL, Deventer.

 

De beste steigerplank voor jouw project

Zoek je een steigerplank van goede kwaliteit voor het creëren van nieuwe steigerhouten meubelen of wil je bijvoorbeeld de lambrisering van de woonkamer of hal veranderen met de fraaie houten planken? Bij Goedkopesteigerhoutenmeubelen.nl vind je het goedkoopste steigerhout voor jouw volgende project. Onze steigerplanken zijn teruggedroogd, waardoor het vochtpercentage aanzienlijk lager is. Dit betekent dat het materiaal minder gaat werken. Benieuwd naar de mogelijkheden van het geschaafd steigerhout? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of bestel direct de beste steigerhouten planken via onze webshop.

 

Wat houdt een steigerplank in?

Steigerhouten planken zijn al een aantal jaar aan een heuse opmars bezig in de meubelsector. Voorheen gebruikte men steigerplanken met name als tuinmeubilair, maar tegenwoordig zie je de geschaafde steigerplanken ook terug in stoelen, kasten en tafels. Een steigerplank is gemaakt van vurenhout. De naam is ontstaan doordat de vurenhouten planken met een zekere afmeting standaard voor de bouw werken toegepast. De houtsoort beschikt over lange vezels en is daardoor vrij flexibel en elastisch. Dit maakte de steigerplank ideaal om als loopplank te gebruiken. Bovendien is de steigerplank stevig en duurzaam. Hierdoor is het materiaal geliefd om zowel binnen- als buitenshuis toe te passen.

 

De voordelen van steigerplanken

De steigerplank brengt diverse voordelen met zich mee. We zetten de verschillende pluspunten op een rij:

 

  • Steigerhouten planken zijn praktischHet sterke en elastische materiaal van de steigerplank kan tegen een stootje. Kinderen die knutselen en opeen iets zwaars op de tafel laten vallen, het is geen enkel probleem met een boomstam tafel van steigerhout. Zo hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen aan je ronde tuintafel!

 

  • De steigerplank laat zich eenvoudig onderhoudenDe steigerhouten planken laten zich gemakkelijk reinigen. Een kleine vlek maak je eenvoudig schoon met een (vochtige) doek. Bevindt zich een grotere vlek op de tafel die niet te behandelen is? Door even met de schuurmachine over de steigerhouten tafel te schuren is het meubel weer als nieuw. Bovendien verkopen wij geïmpregneerde steigerplanken die van een speciale beits zijn voorzien. Hierdoor is het meubel bestand tegen vocht en vuiligheid.

 

  • Je maakt steigerplanken gemakkelijk op maatDoordat wij zelf over onze eigen werkplaats in Deventer beschikken, zagen wij bij afname van kleine en grote partijen eenvoudig de steigerplanken op maat. We rekenen hiervoor slechts € 1,50 per zaagsnede.

 

  • De prijs van steigerplanken is voordeligSteigerplanken ogen tijdloos en robuust, waardoor ze uitstekend in een industrieel en stoer wooninterieur passen. Doordat de prijs van steigerplanken relatief laag ligt in vergelijking met andere houtsoorten als eiken, is het materiaal voordelig om mee te werken.

Toepassingen van steigerplanken

De mogelijkheden met steigerplanken zijn eindeloos. Zo bouw je een steigerhouten loungeset om op te ontspannen, creëer je privacy met een schutting van steigerplanken of tafel je tot lang na in de tuin op de eettafel van geschaafde steigerplanken. Met een paar fijne kussens, kleurrijke tuinstoelen en een vuurkorf zet je een aangename ambiance neer waardoor het aangenaam vertoeven is in de tuin. Binnenshuis zet je met steigerplanken echter ook allerlei meubels neer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trendy salontafel in je favoriete tint? Ook tv-kasten, eettafels, kantinetafels of volledige winkel- en horeca-inrichtingen maak je van steigerplanken.

Scroll naar boven