Veel uit voorraad leverbaar

Productie in eigen werkplaats

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

Betaal pas bij levering!

Eigen showroom in Deventer

Houtsoorten

Wij maken meubelen in 3 houtsoorten, namelijk in steigerhout, douglas hout en eikenhout. Steigerhout en douglas hout is geschikt voor zowel binnen als buitenmeubelen. In steigerhout hebben we een onbehandelde en een geïmpregneerde variant. In douglas is het hout altijd onbehandeld. Hieronder een voorbeeld van de 3 houtvarianten.

We zullen de 3 houtsoorten wat uitgebreider bespreken:

Onbehandelde blanke steigerplanken

Voordeel van de nieuwe blanke planken is dat je de planken nog gemakkelijk in een bepaalde kleur kunt beitsen. Qua kleur van het hout kun je dus nog alle kanten op. Als u kiest voor blanke nieuwe steigerplanken, dan leveren wij de meubelen geschuurd, maar verder onbehandeld af. Wij raden u in geval van nieuwe blanke planken wel aan om het hout wel te behandelen met een beits. Vuiligheden zullen er dan niet in trekken en hij is daardoor ook makkelijker af te nemen en dus mooi te houden. Dit behandelen kunnen wij niet voor u doen omdat het altijd stoffig in onze werkplaats is. Dit behandelen is erg makkelijk en snel te realiseren.  Voor meer informatie over het behandelen kunt u het tabblad “onderhoud” hierboven rustig doorlezen. Het onbehandelde steigerhout is van zichzelf erg blank. Als het hout bloot wordt gesteld aan zon en regen, dan zal het op een natuurlijke wijze gaan vergrijzen.

Meest gehoorde redenen waarom onze klanten voor deze houtvariant kiezen: Voordeligste optie en mogelijkheid om nog in elke kleur te kunnen beitsen.

Geimpregneerde old-look steigerplanken 

Ander variant zijn de oud gemaakte steigerplanken en dit zijn eigenlijk gewoon nieuwe planken, maar die zijn in een beitsbad ondergedompeld waardoor de planken een “oude” look hebben gekregen en meteen voorzien zijn van een beits laag. Voordeel van deze verouderde planken is dus dat ze al wel een warme kleur hebben en dat de meubelen al een extra beschermlaagje hebben. We vinden het ook belangrijk dat het hout fijn glad is, en daarom zullen het hout niet alleen schuren, maar ook schaven, zodat u een fijn glad eindresultaat krijgt.

De meeste aanbieders van steigerhouten meubelen maken voor nieuw steigerhout ook wel gebruik van geschaafde planken, maar zover wij weten zijn wij uniek met onze geschaafde old-look planken aangezien wij dit bij andere aanbieders nog niet gezien hebben. Dus mocht u de old-look uitstraling u wat lijken, maar tevens ook graag een gladde meubelen willen hebben, dan kunnen wij u helemaal blij maken! Als de steigerplanken namelijk niet voor het impregneren geschaafd zijn, dan is het hout nog behoorlijk ruw. Veel andere aanbieders die werken met niet geschaafde planken gaan namelijk het hout extra schuren om hem wat gladder te krijgen, maar daarmee schuren ze ook de old-look beits eraf. Dus of het wordt lang niet zo glad, of ze schuren veel kleur eraf en je verliest de bescherm en kleurlaag. Bij ons dus een uitstekende bescherm en kleurlaag! Deze planken hebben dus al een kleur erop, en daarom is deze variant minder geschikt om zelf nog in een kleur te beitsen. Als u zelf een bepaalde kleur in gedachten heeft, kunt u beter uw meubel in de blanke onbehandelde hout variant bestellen.

Meest gehoorde redenen waarom onze klanten voor deze houtvariant kiezen: Warme kleur erop en rondom al geïmpregneerd (dus in veel gevallen is het niet meer nodig dat u zelf nog een beschermmiddel op het hout aanbrengt)

Onbehandeld douglas hout

Iedereen wil natuurlijk dat buitenmeubilair zo lang mogelijk meegaat en daarom bieden we ook douglas meubelen aan. Bij plaatsing in weer en wind gaat douglas het langste mee. Daarnaast zijn ook veel overkappingen in douglas hout gemaakt. Veel van onze klanten willen dan graag een meubel gemaakt hebben in hetzelfde hout, zodat het uitstekend past bij de overkapping. Onder een overkapping zal het hout niet langer meegaan dan de steigerhout varianten.

Omdat het douglas hout nog onbehandeld is, kan u dit hout eventueel ook in een kleur beitsen, maar ook een kleurloze nano coating kan erop aangebracht worden. Het voordeel van een behandel laag is onder andere ook dat vuiligheden veel minder snel in het hout kunnen trekken. Het onbehandelde douglas hout is van zichzelf wat roze/oranje achtig. Als het hout bloot wordt gesteld aan zon en regen, dan zal het op een natuurlijke wijze gaan vergrijzen. Nadeel van douglas hout is wel dat het de duurste hout variant is.

Meest gehoorde redenen waarom onze klanten voor deze houtvariant kiezen: Zal in regen het langste meegaan en/of past wellicht qua kleur het mooiste bij een douglas overkapping

 

Overeenkomsten tussen de 3 houtvarianten:

Alle 3 de varianten die we gebruiken worden niet alleen 4 zijdig geschaafd, we gebruiken ook uitsluitend gedroogde planken. Deze gedroogde planken blijven dus op den duur ook vele malen strakker dan niet gedroogde planken. De planken zullen nog wel iets gaan werken als de buitentemperaturen omhoog gaan, maar dit is wel gering. Er zit eigenlijk nauwelijks verschil in werking tussen het steigerhout en douglashout.

Ook hebben de 3 varianten exact dezelfde maatvoeringen, circa 20cm breed en 3cm dik.

 

Hieronder in een tabel verschillende eigenschappen van de 3 houtvarianten:

steigerhout-vs-douglashout

Twijfelt u nog tussen de 3 varianten en wilt u het graag in het echt kunnen bekijken en vergelijken? Wij hebben meubelen in deze 3 houtsoorten in onze showroom in Deventer staan. Als de showroom te ver weg is, we kunnen van deze 3 varianten ook een staaltje naar u opsturen. Vraag bij ons proefmonsters aan op deze pagina.

Scroll naar boven