Veel uit voorraad leverbaar

Productie in eigen werkplaats

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

Betaal pas bij levering!

Eigen showroom in Deventer

Steigerhouttafel met houten kruizen

, , , ,

Steigerhouttafel met houten kruizen

 320,00

Gave tafel met stoere houten kruizen. De tafel is in verschillende maten leverbaar. Doorloop de (simpele) stappen in onderstaand keuzemenu en zie in het 3D model hoe uw tafel eruit kan komen te zien!

 320,00

Categorieën: , , , , Tags: , , ,
  • Erg snel in huis, 1 a 3 weken levertijd!
  • Stel hem helemaal zelf samen in 3D
  • GEEN aanbetaling, hoeft pas bij levering
  • Geimpregneerd en gedroogd hout
  • Wij gebruiken geschaafd hout, dus glad!
  • Veel formaten uit voorraad leverbaar!
Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie

Steigerhouttafel met houten kruizen

Een stoere steigerhouttafel met robuuste houten kruis onderstellen. Met de houten kruisonderstellen zijn we uniek in Nederland. Wij hebben bij andere aanbieders nog niet dit model kruisonderstel gezien. Wij maken het kruisonderstel namelijk ook zeer robuust, we maken hem namelijk 9x9cm dik. Deze steigerhouttafel kan dienen als eettafel voor binnen of juist als tuintafel.

Specificaties van de steigerhouttafel

Vaak bestaat het blad uit 4 of 5 hele steigerplanken breed. Als omlijsting plaatsen we een sierlijst om het blad. Incl omlijsting om blad komt hij qua breedte met 4 hele planken uit op 85cm en met 5 hele planken op 105cm. Andere breedte maten zijn ook wel mogelijk, dan zullen we alle planken wat in de breedte gaan opzagen voor u.

Wij kunnen dit model tafel aanbieden tot 450cm. Bij lengtes langer dan 300cm is een 3e poot in het midden van het blad noodzakelijk om doorzakken te voorkomen. De houten kruizen zijn volledig massief en zijn 9x9cm. Standaard worden de kruizen geplaatst met een overstek van 6cm tot de kopse rand. De kruizen zijn zowel onder het blad, als op de grond circa 75cm breed. Verder zit er een dwarsbalk van het ene naar het andere kruis. Die balk zorgt voor een enorm stevige tafel. Die balk zit wel dermate hoog, dat u hier geen last van krijgt met uw benen. De maat tussen de kruizen is 30cm minder dan uw gekozen blad lengte.

Het steigerhout en behandeling van de steigerhouttafel

Deze tafel zullen we uiteraard gaan maken van steigerhout. We raden aan om de tafel nog te behandelen met een steigerhoutbeits. In steigerhoutbeits zijn veel verschillende kleuren beschikbaar. Met een steigerhout beits bescherm je het hout beter tegen vuil en als hij buiten gebruikt wordt, ook tegen de weersomstandigheden. Voor meer informatie kijk maar eens onder het tabblad hierboven: “Hout en Onderhoud”.

Hoe wordt de steigerhouten tafel geleverd?

De montage van het tafelblad vindt plaats in onze werkplaats in Deventer. Om te kunnen transporteren en om hem op te plek te kunnen krijgen zijn de houten kruizen er nog niet onder gemonteerd. De kruizen zijn met een boormachine er gemakkelijk onder te schroeven. De meeste klanten van ons kiezen ervoor om zelf de kruizen eronder te monteren. De montage is gemakkelijk door u zelf te doen, want het zijn enkel 8 schroeven die aangedraaid hoeven te worden. U kan er ook voor kiezen om ons te laten monteren, hier moeten we dan wel een (kleine) meerprijs voor rekenen. Voor meer informatie over de bezorging, zie het tabblad hierboven: “Levertijd & Bezorging”.

De levertijd van de steigerhouttafel?

Wij hebben veel formaten tafels op voorraad, dus u kunt ze snel in huis hebben. De exacte levertijd is een beetje afhankelijk van of hij afgehaald wordt of dat wij hem dienen te bezorgen. Afhalen van dit model tafel kan op afspraak. Met bezorgen is de levertijd een beetje afhankelijk van waar u woont en of wij al een route in uw regio gepland hebben. We zullen dan namelijk een geschikt aflever moment moeten zoeken. Als u geluk heeft en we hebben op (zeer) korte termijn al een route gepland in uw regio dan kan hij wellicht meegenomen worden. Indien we nog geen route gepland hebben zullen we een route uw kant op moeten gaan plannen. Dus met bezorgen is de levertijd in overleg. Levertijd van de tafel is dan vaak tussen 1 werkdag en een paar weekjes. Voor meer informatie over de levertijd zie het tabblad hierboven: “Levertijd & Bezorging”.

Geschikt voor binnen en buiten?

Deze steigerhouttafel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het hout kan behoorlijk goed tegen de weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Als u de tafel als buitentafel wil gaan gebruiken, dan is behandeling van de tafel wel aan te raden. Voor meer informatie over de behandeling zie het tabblad hierboven: “Hout & Onderhoud”.

Ander model in gedachten?

Wij maken tafels in 2 houtsoorten, namelijk in steigerhout en eikenhout. Op deze pagina leggen we uit wat de verschillende zijn tussen steigerhouten en eiken tafels. Als u wilt zien hoe eiken tafels eruit zien, klik dan hier. Ook hebben we meer dan 30 verschillende onderstellen en maken we de tafels niet alleen in rechthoekige vormen, maar ook in ovale en ronde vormen.

We hebben ook verschillende houten banken voor bij onze steigerhouten tafels, kijk voor de bank modellen maar eens hier.

Ons steigerhout is gedroogd en 4 zijdig geschaafd, perfect geschikt om meubels van te maken. Waarom wordt het hout eigenlijk steigerhout genoemd? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Het heeft eigenlijk met de afmeting van het hout te maken. Het hout moet een bepaalde maatvoering hebben om het te mogen gebruiken op de steigers. Steigerhout is daarom eigenlijk altijd circa 20cm breed en circa 3cm dik. De nieuwe steigerplanken zijn afkomstig van het hout van de larixboom. De larixboom is een snelgroeiende soort, zachte naaldhout soort welke ook in Europa groeit. Steigerhout is mede daarom een groene keuze voor uw meubelen. Steigerhout is een goed alternatief voor hardhout en meer ecologisch verantwoord. Het hout laat zich gemakkelijk schuren en behandelen.

De nieuwe onbehandelde blanke steigerplanken

Voordeel van de nieuwe blanke planken is dat je de planken nog gemakkelijk in een bepaalde kleur kunt beitsen. Qua kleur van het hout kun je dus nog alle kanten op. Als u kiest voor blanke nieuwe steigerplanken, dan leveren we de tafels geschuurd, maar verder onbehandeld af. Wij raden u in geval van nieuwe blanke planken wel aan om het hout wel te behandelen met een beits. Vuiligheden zullen er dan niet in trekken en hij is daardoor ook makkelijker af te nemen en dus mooi te houden. Dit behandelen kunnen wij niet voor u doen omdat het altijd stoffig in onze werkplaats is. Dit behandelen is erg makkelijk en snel te realiseren.

De steigerplanken die we gebruiken worden niet alleen geschaafd, we gebruiken ook uitsluitend gedroogde steigerplanken. Deze gedroogde steigerplanken blijven dus op den duur ook vele malen strakker dan niet gedroogde steigerplanken. Het steigerhout zal nog wel iets gaan werken als het op kamertemperatuur komt, maar dit is wel gering.

Onderhoud

Al onze steigerhouten tafels worden gemaakt van A-kwaliteit gedroogde en geschaafde steigerplanken en we krijgen vaak de vraag of behandeling nodig is. Daar zullen we hieronder antwoord op geven.

Behandeling van een steigerhouten tafel heeft eigenlijk 2 voordelen:

  1. Na behandeling kan het hout beter tegen vuil en vocht, dus kans op vlekken is een stuk kleiner.
  2. Indien een tafel buiten komt te staan en hij niet onder een overkapping komt te staan, dan zal regenwater minder kans krijgen om in het hout te trekken, waardoor het hout minder snel zal gaan rotten en u dus langer kunt genieten van de tafel.

Het 2e voordeel is dus alleen van toepassing op tuintafels.

Beter bestand tegen vuilvlekken:

We hebben 2 opties om het hout beter te beschermen tegen vuilvlekken, en we zullen hieronder ingaan op de overeenkomsten en verschillen tussen deze 2 opties.

De steigerhout beits

De steigerhout beits dringt diep in het hout en daardoor zullen vuiligheden (eten en drinken) en (regen) water veel moeilijker in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt.. Ander voordeel van een steigerhout beits is dat die in verschillende kleuren beschikbaar is, dus u kunt met de beits de tafel nog een bepaalde kleur geven. Dit zijn de beschikbare beitskleuren:

steigerhout-beits
De beschikbare beitskleuren

U zult de beits wel zelf aan moeten brengen, dit omdat het in onze werkplaats altijd stoffig is door het vele schuren en zagen. De beits aanbrengen is super makkelijk en snel zelf te doen aangezien wij het hout al helemaal geschuurd hebben. Breng de steigerhout beits gelijkmatig aan met een roller of platte kwast in de richting van de houtnerf. U kunt de bescherming, duurzaamheid en intensiteit van de kleur verhogen door meerdere lagen toe te passen. Wij raden aan om bij aanschaf de tafel te voorzien van 2 lagen beits en tussen die 2 lagen steigerhoutbeits het hout licht op te schuren in de richting van de nerf, zodat het eindresultaat gladder wordt. Wij schuren uw tafel voordat hij geleverd wordt, dus u hoeft voor het aanbrengen van de 1e laag niet zelf te schuren.

Beits verliest (voornamelijk zodra het meubelstuk in weer en wind staat) na verloop van tijd zijn werking, dus jaarlijks herhalen wordt aangeraden om zo lang mogelijk van het meubelstuk te kunnen genieten. Vind u het lastig om de kleur van beits te bepalen op een scherm, we kunnen ook proefstukjes opsturen, vraag ze hier aan.

Nano coatingEen nano coating is een kleurloos impregneermiddel. Dit middel trekt in het hout en vormt een beschermende laag. Het is gemaakt op basis van water, maar is juist waterafstotend. Dankzij de coating kan het hout blijven ademen en water afstoten.

Het grote verschil met de beits is dat dit middel geen kleur achterlaat, dus het is volledig kleurloos. Bedoeling van dit product is dat je deze nano coating aanbrengt zodra u tevreden bent met de kleur. Als u dus gekozen heeft voor onze old-look planken, dan wordt dit middel vaak nog aangebracht voor extra bescherming. Deze nano coating zorgt er namelijk voor dat vuiligheden en waterdruppels niet in het hout kunnen trekken, maar er bovenop blijven liggen. Daardoor heeft u minder onderhoud aan het meubel, kunt u hem makkelijker schoon maken en vertraagd het bij plaatsing in weer en wind ook de groei van schimmels en algen.

Nano-coating
Nano coating op de geïmpregneerde plank

Bij plaatsing in weer en wind is de nano coating dus eigenlijk een betaalbare en makkelijk aan te brengen oplossing om de levensduur van de tafel te verlengen. Nano coating breng je aan met een roller. Daarnaast lijkt een nano coating qua substantie net water, dus super makkelijk en snel aan te brengen. Meerdere lagen is bij een nano coating niet nodig. Let wel op dat de coating na verloop van tijd zijn werking verliest. Je moet dus na ongeveer een jaar weer opnieuw de coating toepassen. Blijven de druppels water of vuil niet meer op het blad liggen? Dan is het tijd voor een nieuwe laag coating. Nano coating is niet schadelijk maar heeft wel een sterke geur. Blijf dus zeker ventileren tijdens het coaten. U kunt meer informatie over de nano coating vinden op de volgende pagina: Nano coating.

Samenvatting voordelen van een nano coating:

Bij plaatsing onder een overkapping of binnen zorgt de nano coating ervoor dat vuiligheden nauwelijks kans krijgen om in het hout te trekken, dus veel makkelijker schoon te maken en houden.

En als het meubelstuk buiten staat, dan verleng je de levensduur met het aanbrengen van een beits of nano coating.

Een buitentafel heeft het net wat zwaarder te verduren dan een binnen tafel. Helemaal als de tuintafel in weer en wind komt te staan. Hieronder nog wat tips om uw tuintafel zo lang mogelijk goed te houden.

Andere tips om buitenmeubelen in der loop van jaren goed te houden:

•    Plaats uw steigerhouten meubel of tuintafel niet op een vochtige plaats. Zet uw tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Plaats het meubel iets van de grond, zodat de wind er doorheen kan. U zult merken dat uw buitenmeubilair hierdoor nog langer meegaat.
•    Een waterdichte coating voor steigerhout is niet aan te raden. De ruwe structuur die het steigerhout eigen is maakt dit erg moeilijk. U kunt beter voor een geschikte beits gaan.
•    Let bij uw aankoop op de kwaliteit van het hout. (bij ons dus netjes gedroogd, en heeft nog geen zon of water gezien)
•    Let bij uw aankoop op de kwaliteit van de montage en of er wel goede kwaliteit schroeven gebruikt worden.
•    Plaats uw meubelen iets van de grond zodat optrekkend vocht de kwaliteit van uw meubelen minder snel aantast.
•    Steigerhouten meubelen kunt u schoonmaken met een vochtige doek en/of een borstel. In sommige gevallen is het ook mogelijk de meubels bij te schuren, let op dat u dit alleen doen bij meubels van onbehandeld hout (anders zult u de beits laag er ook weer vanaf schuren). Het allerbeste is om de steigerhouten meubelen om het jaar opnieuw te behandelen om het gewenste resultaat te behouden.
•    In de winter kunnen de meubelen eventueel gewoon buiten blijven staan. Indien u de mogelijkheid heeft raden wij aan de meubels wel overdekt of binnen te zetten, dit komt de levensduur ten goede. Is dit niet het geval dan dient u de meubels op latjes te zetten zodat deze vrij van de grond staan.

… niet doen
•    Meubels kopen die slecht zijn gemonteerd en / of gemaakt zijn van kwalitatief slecht (niet goed genoeg gedroogd) hout.
•    De steigerhout meubelen plaatsen op balkon of terras waar het water niet kan weglopen.
•    In de winter een zeil spannen over uw meubels zonder dat daar lucht bij kan komen. Dit wordt een vochtige broeiplek waardoor het hout sneller zal gaan rotten.
•    Uw meubel volledig behandelen met een niet regulerende lak of beits.

Levertijd: 0-3 weken (bij haast in overleg)

Uitleg:

We hebben in onze externe opslag veel tafels (in verschillende standaard maten) op voorraad staan, dus de kans is groot dat we ook uw formaat op voorraad hebben.
BIJ AFHALEN: Als u hem af wil komen halen neem van te voren even contact op, zodat wij hem uit onze externe opslag kunnen halen.
BIJ LEVERING: Zullen we in overleg kunnen bekijken hoe snel u hem in huis kan hebben, normaliter is de levertijd met levering dan 1-3 weken. Wij hebben namelijk even de tijd nodig om de tafel uit onze externe opslag op te halen, weer even netjes te schuren en moeten een bezorgroute plannen in uw regio. Mocht u echt “haast” hebben en hem bezorgd willen hebben laten we dan samen even kijken naar een geschikte leverdatum. Hangt er dan een beetje vanaf van waar u woont en of we op korte termijn een vrachtwagen hebben rijden in uw regio.

Krappe deadline?

Heb jij de tafel voor een bepaalde datum nodig? Neem even contact op met onze klantenservice. In de meeste gevallen kunnen we wel wat schuiven in de planning en met het inschakelen van een transporteur kan de tafel ook snel bij u zijn. Soms zitten hier wel extra kosten aan verbonden.

Bezorging

Wij hebben ook een eigen bezorgdienst, dus kunnen onze eigen planning maken en net dat stukje extra service bieden. Wij maken alleen in uitzonderlijke gevallen gebruik van transporteurs, maar leveren 97% van onze meubelen met eigen chauffeur/monteur af. Bij transporteurs moet je er vaak zelf voor zorgen dat de meubelen op de gewenste plek komen, omdat wij met eigen chauffeur leveren kunnen wij net wat extra moeite doen om de meubelen op de gewenste plek te krijgen.

Bestelbus-Tempert-Meubels

 

Bezorgkosten levering binnen NL*: €60,-

Bezorgkosten levering naar België: €95,-

* Uitgezonderd Waddeneilanden

 

 

Waarom geen gratis verzending?

Dit is heel eenvoudig: de kosten die gemaakt worden voor het verzenden (onze chauffeur werkt ook niet voor niks, en daarnaast heeft onze eigen vrachtwagen ook diesel nodig), moeten op de een of andere manier betaald worden. Sommige aanbieders berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. We kunnen onze producten best allemaal iets duurder maken en daarmee doen als we geen verzendkosten rekenen (zoals meestal gebeurd bij andere webwinkels), maar dit vinden wij echter oneerlijk omdat op deze manier de klanten die meerdere artikelen bestellen gestraft worden doordat er aan hen dus eigenlijk dubbele verzendkosten worden berekend, en daardoor is het ook niet eerlijk voor de klanten die het af komen halen bij ons. Want klanten die zouden komen afhalen zouden dan indirect eigenlijk ook bezorgkosten betalen.

De webwinkels die dus “geen” verzendkosten rekenen, verdienen dus zonder dat u het door heeft. Wij houden de kosten liever open en eerlijk!

Andere concollega’s die steigerhouten meubelen maken en “gratis” leveren zijn ook lang niet allemaal even bereid om te helpen. In veel gevallen wordt het meubelstuk dan neergezet bij de 1e deur die ze tegenkomen. Dat vinden wij geen service om de klant op te zadelen met dit (til) probleem. Wij nemen de tijd en doen er alles aan om (samen met u) de meubelen op de gewenste plek te krijgen!

Wat kunt u van ons verwachten bij bezorging:

Een vriendelijke en behulpzame bezorger die zijn best gaat doet om alles op de plek te krijgen. De dagen dat de bezorger niet in de vrachtwagen zit, werkt hij als meubelmaker in onze werkplaats. Oftewel, er komt een handige bezorger met 2 rechterhanden de tafel bij u bezorgen. Hij is altijd (in zijn uppie) op pad met een meubelhondje en een steekkar, en als de doorgangen maar breed genoeg zijn kan hij overal bijkomen. Een gemiddelde lengte tafel (circa 220cm lang) weegt ongeveer 25 a 30 kilo. Dit gewicht kan de chauffeur dus nog prima alleen tillen en op de plek krijgen. Als we het hebben over 260cm lange bladen en langer, dan heeft de chauffeur eigenlijk wel even hulp nodig. Bij het afstemmen van het levermoment zullen we dan overleggen of er op het moment van levering iemand aanwezig kan zijn die bereid (en fit genoeg) is om ook even de spierballen te showen, zodat samen met de bezorger de tafel naar de gewenste plek getild kan worden. Dus in sommige gevallen zullen we vooraf aan u vragen of u (of iemand anders) wil en kan helpen met tillen.

Afstemmen van het levermoment

Het levermoment stemmen we ook in overleg af. Wij zullen dan met een voorstel voor levering komen, met een tijdsbestek van 2 uur. U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven en indien gewenst kan onze chauffeur u ook even van te voren bellen. Als de betaling nog niet is voldaan via onze webshop dan mag dit na uw goedkeuring, contant of per pin aan onze eigen chauffeur worden voldaan. We streven ernaar om circa een week voordat de levering plaats zal/kan vinden contact met u op te nemen.

Wat kunt u niet van onze chauffeur verwachten?

De chauffeur zit wekelijks in de sportschool en hij is dagelijks in de weer met de zware meubelen, maar hij is nog net niet de sterkste man van Nederland. Hij heeft maar 1 rug, en dus hij zal zoveel als mogelijk zijn karretjes gebruiken en soms is het nodig dat u zelf ook even een handje mee helpt met tillen. Het kan dus voorkomen dat u gevraagd wordt om een handje te helpen om de goederen op de juiste plek te krijgen. Verder moeten wij zijn ene rug wel wat ontzien en daarom zullen we meubelen altijd tot begane grond leveren. Als de tafel niet op begane grond blijft zult u zelf ervoor moeten zorgen dat u de tafel op de gewenste plek komt.

Lengte 140-450cm
Breedte 85-124cm (andere breedtes op aanvraag)
Hoogte bovenkant blad 77cm
Vrije ruimte onder het blad t/m 260cm bladlengte 70cm
Vrije ruimte onder het blad 280-450cm bladlengte 67cm
Breedte tussen de kruizen aan lange zijde Bladlengte – 30cm
Overstek vanaf kopse kant tot aan kruizen Standaard 6cm, kruizen kunnen op verzoek wel anders geplaatst worden.
Afmeting van houten kruizen 9x9cm
Breedte van houten kruizen Circa 75cm breed

De aanschaf van een tafel doe je niet zomaar en je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een goede keuze maakt. Daarom nodigen wij jou graag uit in onze showroom. Hier kun jij onze meubels bewonderen en voelen. Bovendien neem je direct een kijkje waar de magie gebeurd. Onze showroom bevindt zich namelijk in onze fabriek in Deventer.

We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u de tafel vooraf in het echt wil zien, en daarom hebben we dit model tafel ook staan in onze showroom in Deventer. U bent bij ons welkom op maandag t/m zaterdag tussen 8 en 17 uur aan de Rostockstraat 13 in Deventer.

Houtkleuren

We horen ook vaak dat klanten het lastig vinden om een keuze te maken qua kleur van het hout. In onze showroom zijn alle beits kleuren aanwezig, dus dit kunt u prima komen bekijken. Mocht u toch te weinig tijd hebben en Deventer niet om de hoek ligt, dan kunnen we het u ook makkelijker maken door houtstalen naar u op te sturen.  Klik hier om de hout stalen te bestellen.

3D model

In corona tijd (2020, 2021 en 2022) waren showroom bezoeken niet altijd mogelijk/toegestaan. We hebben mede daardoor na de lockdown begin 2021 besloten om te gaan investeren in 3D modellen van onze meubelen. Hoe fijn is het dat u uw tafel online kan samenstellen en uw samengestelde tafel meteen kan bekijken in 3D vanuit u eigen huis of kantoor. Wij hopen dat we met onze 3D modellen u een goed beeld kunnen geven hoe uw tafel eruit kan komen te zien. Want we begrijpen ook maar al te goed dat een bezoekje naar Deventer niet altijd even goed in uw planning past.

Onze showroom in Deventer

In 2019 zijn we verhuisd naar Deventer waar we nu fijn de ruimte hebben voor een ruime fabriek, opslag en showroom. In onze showroom staan momenteel meerdere verschillende tafelmodellen en afmetingen die u kunt komen bekijken. Zie hieronder een kleine impressie van de ruimte waarin we de tafels hebben staan.

 

Steigerhouten meubelen showroom.

 

Op onze locatie kan je ook zien hoe onze medewerkers met de fabricage van meubelen bezig zijn. Kom langs en beleef onze fabriek om zelf de sfeer van meubelen van steigerhout en/of eikenhout te proeven!

Adres:

Tempert Meubels

Rostockstraat 13

7418 EL Deventer

06-23408190

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag tussen 8 en 17 uur.

Parkeren:

Wij zitten op een industrie terrein en hebben gratis parkeerplekken voor ons pand.

Bladvorm

Rechthoek

Houtsoort

Steigerhout

Onderstel

Hout

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Steigerhouttafel met houten kruizen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven