Ovale tafel steigerhout (NIEUW)
-25%

Ovale tafel steigerhout (NIEUW)

Vanaf 695,00 520,00

Schitterende ovale tafel steigerhout

 • Mooie ovale steigerhouten tafel met industrieel stalen onderstel eronder.
 • Standaard hoogte bovenkant blad: 79 cm.
 • Standaard hoogte tot onderkant blad: 73 cm.
 • Tafelblad bestaat uit twee lagen steigerhout, daardoor 6cm dik.
 • Glad blad, door het gebruik van geschaafde steigerplanken.
 • Keuze uit blanke nieuwe steigerplanken of old-look steigerhout.
 • Tevens keuze uit verschillende modellen stalen onderstellen

Eigenschappen van de ovale tafel

Deze schitterende ovale tafel steigerhout bestaat uit een 6cm dik steigerhouten blad met daaronder een stalen onderstel naar keuze. Naast het onderstel, kunt u ook de afmetingen van het blad zelf bepalen. De ovale tafel is helemaal de trend op dit moment. Voor het steigerhouten blad kunt u kiezen voor nieuw (blank) hout of voor het old-look steigerhout. Het blad is dubbelplanks (dus massief) en in totaal 6cm dik.

Wil je dit meubel net iets anders? Of staat jouw afmeting er niet tussen? Geen paniek, wij hebben ruime ervaring in het op maat maken van meubelen. Vul hieronder jouw gewenste afmetingen, en omschrijving in. Wij zullen beoordelen of jouw wensen uit te voeren zijn en we zullen je een gespecificeerd kostenplaatje voorstellen.
 • Drop files here or
 • Beschrijving
 • Beits behandeling / onderhoud
 • Bezorging

Beschrijving

Schitterende ovale tafel steigerhout

 • Mooie ovale steigerhouten tafel met industrieel stalen onderstel eronder.
 • Standaard hoogte bovenkant blad: 79 cm.
 • Standaard hoogte tot onderkant blad: 73 cm.
 • Tafelblad bestaat uit twee lagen steigerhout, daardoor 6cm dik.
 • Glad blad, door het gebruik van geschaafde steigerplanken.
 • Keuze uit blanke nieuwe steigerplanken of old-look steigerhout.
 • Tevens keuze uit verschillende modellen stalen onderstellen

 

Eigenschappen van de ovale tafel steigerhout

Deze schitterende ovale tafel steigerhout bestaat uit een 6cm dik steigerhouten blad met daaronder een stalen onderstel naar keuze. Naast het onderstel, kunt u ook de afmetingen van het blad zelf bepalen. De ovale tafel is helemaal de trend op dit moment. Voor het steigerhouten blad kunt u kiezen voor nieuw (blank) hout of voor het old-look steigerhout. Het blad is dubbelplanks (dus massief) en in totaal 6cm dik.

 

Mogen we nieuw of oud gemaakte steigerplanken gebruiken voor uw ovale tafel steigerhout?

Het ovale tafelblad zullen we gaan maken van steigerhout, en we kunnen het blad maken van nieuwe blanke planken of van oud gemaakte steigerplanken. Deze verouderde planken zijn eigenlijk gewoon nieuwe planken, maar die zijn onder hoge druk geïmpregneerd waardoor de planken een “oude” look hebben gekregen. Voordeel van deze verouderde planken is dus dat ze al wel een warme kleur hebben en dat de tafel niet meer behandeld hoeft te worden voor extra bescherming. Dit model tafel wordt veelal binnenshuis gebruikt en wij zijn van mening dat het dan nog belangrijker is om een lekker glad blad te hebben. Wij zullen het blad daarom niet alleen schuren, maar ook schaven, zodat u een fijn glad eindresultaat krijgt.

De meeste aanbieders van dergelijke tafels maken voor nieuw steigerhout ook wel gebruik van geschaafde planken, maar zover wij weten zijn wij uniek met onze geschaafde old-look planken aangezien wij dit bij andere aanbieders nog niet gezien hebben. Dus mocht u de old-look uitstraling u wat lijken, maar tevens ook graag een glad blad wil hebben, dan kunnen wij u helemaal blij maken! Als de steigerplanken namelijk niet voor het impregneren geschaafd zijn, dan is het hout nog behoorlijk ruw. Veel andere aanbieders die werken met niet geschaafde planken gaan namelijk het blad extra schuren om hem wat gladder te krijgen, maar daarmee schuren ze ook de old-look beits eraf. Dus of het wordt lang niet zo glad, of ze schuren veel kleur eraf en je verliest de bescherm en kleurlaag. Bij ons dus een uitstekende bescherm en kleurlaag!

De steigerplanken voor deze ovale steigerhouten tafel worden niet alleen geschaafd, we gebruiken ook uitsluitende gedroogde steigerplanken. Deze gedroogde steigerplanken blijven dus op den duur ook vele malen strakker dan niet gedroogde steigerplanken. Het steigerhout zal nog wel iets gaan werken als hij echt op kamertemperatuur komt, maar dit is wel gering.

De andere optie voor het blad zijn dus nieuwe planken. Voordeel van de nieuwe blanke planken is dat je de planken nog gemakkelijk in een bepaalde kleur kunt beitsen. Qua kleur van het blad kun je dus nog alle kanten op. Als u kiest voor blanke nieuwe steigerplanken, dan leveren wij het blad geschuurd, maar verder onbehandeld af. Wij raden u in geval van nieuwe blanke planken wel aan om het blad wel te behandelen met een beits. Vuiligheden zullen er dan niet in trekken en hij is daardoor ook makkelijker af te nemen en dus mooi te houden. Dit behandelen kunnen wij niet voor u doen omdat het altijd stoffig in onze werkplaats is. Dit behandelen is erg makkelijk en snel te realiseren. Voor de tafel heeft u ongeveer 750ml beits nodig om de tafel te behandelen, dit kunnen we er voor €20,- bij leveren. Voor meer informatie over het behandelen klik hier

 

Het onderstel van de ovale tafel steigerhout:

Bij dit model zal er dus een stalen onderstel onder het blad komen, maar we hebben wel verschillende mogelijkheden qua onderstel:

Steigerhout combineren met staal is helemaal de trend momenteel, en wij bieden verschillende opties voor het stalen onderstel. Zo kunt u kiezen uit een wit of zwart onderstel, en kunt u kiezen voor profielen van 8x8cm of voor 12x12cm. Er zal altijd een coating op aangebracht worden (dus niet zoals bij sommige andere aanbieders blank staal waar op den duur heel makkelijk roest plekken doorheen kunnen komen). Hieronder nog een aantal punten met betrekking tot ons stalen onderstel:

 1. Wij sorteren de mooiste stalen profielen voor een echt industrieel resultaat
 2. De bevestigingsplaten aan het tafelblad zijn extra breed voor een stabielere tafel
 3. Onze bevestigingsplaten worden laser gesneden voor hogere precisie en mooie afgeronde hoeken.
 4. De bevestigingsplaten zijn voorzien van sleufgaten en ronde gaten; voor eenvoudige bevestiging door middel van houtdraadbouten of houtschroeven.
 5. Door de bevestigingsplaten te voorzien van vele ronde gaten kan het tafelblad op vele plaatsen vastgeschroefd worden, op deze manier kan het kromtrekken van het tafelblad beperkt worden.
 6. Wij maken gebruik van extra zware profielen om een echt stoer, robuust industrieel karakter te creëren.
 7. Onze tafelpoten zijn door gekwalificeerde lassers gelast voor de mooiste lassen.
 8. Standaard voorzien van een hoogwaardige poedercoating ter waarde van 125 euro:
  • beschermt de industriële tafelpoot tegen roesten, ook bij binnengebruik gaan de tafelpoten roesten zonder de bescherming van een poedercoating.
  • beschermt uw kleding tegen smeer en vuil van de stalen profielen

Buitengebruik van deze stalen onderstellen wordt afgeraden (ivm roestvorming ondanks coating).

 

Montage van het onderstel:

In verband met het transport en om de tafel op de gewenste plek te kunnen krijgen zal het onderstel er nog niet onder zitten. U kunt ervoor kiezen om ons dit op locatie te laten doen of dat u dit zelf monteert. Wij zullen de benodigde schroeven erbij leveren. Voor het monteren heeft u elektrische boormachine met passend torx bitje nodig.

 

De levertijd:

Wij hebben niet altijd de stalen onderstellen in elke kleur en afmeting op voorraad, soms zal die nog besteld moeten worden bij de leverancier. Gemiddelde levertijd voor de tafel met stalen onderstel is daarom circa 3 weken, maar als de leverancier ook even zonder voorraad zit, kan dit in uitzonderlijke gevallen wat langer zijn (hierover zullen we u dan uiteraard berichten).

Dit model tafel bieden dus aan in blanke en in oud gemaakte steigerplanken. Als u kiest voor de oud gemaakte steigerplanken, dan zit er dus al een beitslaag op het hout. Omdat wij de planken eerst schaven voordat de beitslaag erop wordt aangebracht hoeven we nadat het blad in elkaar zit niet zoveel meer te schuren. Dus we schuren nauwelijks beits eraf, waardoor je een mooie kleur en goede bescherming behoudt. Veel andere aanbieders moeten wel uitgebreid schuren om het blad weer glad te krijgen en schuren daardoor erg veel beits eraf (daardoor houden ze minder kleur en beschermlaag over). Zover wij weten zijn wij de enigen die gebruik maken van geschaafde oud gemaakte steigerplanken. Dus als u bij ons kiest voor de oud gemaakte steigerplanken krijgt u een uitstekende bescherm en kleurlaag op het hout. Sommige klanten kiezen er nog wel voor om een extra blanke beits op het hout aan te brengen.

Als u kiest voor nieuwe blanke planken voor de tafel, dus begint u dus eigenlijk met een blanke tafel die nog in elke gewenste kleur gebeitst kan worden. Vaak worden de steigerplanken dan gebeitst met een beits speciaal voor het steigerhout. Wij hebben voor het steigerhout ook een speciale beits. Dit is een transparante beits die een goede bescherming biedt tegen vuiligheden. Transparant houdt in dat het niet volledig dekkend is, dus je ziet na het aanbrengen nog steeds de structuur van het hout en de kleurverschillen in het hout. Onze steigerhout beits dringt diep in het hout en daardoor zullen vuiligheden (eten en drinken) niet in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt.. Omdat er qua kleuren erg veel mogelijkheden zijn en het in onze werkplaats altijd stoffig is, is het beter om dit eventueel zelf aan te brengen. Dit behandelen is erg makkelijk en snel zelf te doen, hierbij kan eigenlijk ook niks mis gaan. Neem een grote kwast of roller en breng de beits aan op het hout. Paar uur laten drogen en klaar is Kees. Wij leveren de meubelen wel geschuurd af, zodat u ze meteen kunt beitsen. Wij verkopen verschillende beitsen speciaal voor het steigerhout, namelijk:

* White wash  *  Grey wash   * Cement wash * Antraciet wash  * Black wash  *  Old brown wash  * Blanke wash

De steigerhout beits zit in blikken van 0,75 liter, waarmee 6-8m2 mee gebeitst kan worden. De kosten van een 750ml blik zijn €20,-  en 1,5L voor €35,-

Daarnaast hebben we ook blikken van 2,5L, waarmee 20-25m2 mee gebeitst kan worden. De kosten van een 2,5L blik zijn €45,-

Steigerhout beits verwerking

Begin met droog hout, dat stofvrij en vetvrij moet zijn. Vooraf schuren is niet nodig voor de opname en duurzaamheid, want wij hebben de meubelen al helemaal geschuurd voor u. Verwerk de steigerhout beits bij temperaturen tussen 5 en 30 graden Celsius, maar bij voorkeur boven 10 graden en niet in de volle zon.

Breng de steigerhout beits gelijkmatig aan met een roller of platte kwast in de richting van de houtnerf. Strijk niet na tijdens het drogen en strijk zakkers of overtollige beits meteen weg in de richting van de nerf. Begin met kleine stukken en randen, groeven en naden. Behandel vervolgens de grotere delen.

U kunt de bescherming, duurzaamheid en intensiteit van de kleur verhogen door meerdere lagen toe te passen. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren te combineren voor een eigen kleurstelling of speels effect. Op de foto’s hierboven hebben we de steigerhout beits op de onbehandelde planken aangebracht, waarbij we de bovenzijde 1x hebben gebeitst en de onderzijde 2x hebben gedaan.

Wij raden aan om tussen verschillende lagen beits het hout licht op te schuren in de richting van de nerf, zodat het eindresultaat gladder wordt. Na 2 uur is de beits stofdroog, na circa 5 uur overschilderbaar. Afhankelijk van factoren als weersomstandigheden en gebruik adviseren wij om elke 1 tot 3 jaar een nieuwe laag aan te brengen.

Een blik steigerhout beits is na opening enkele jaren houdbaar, mits goed afgesloten en bewaard in het originele blik. Bewaar het blik bij voorkeur op de kop.

Wij hebben de mogelijkheid om de steigerhouten meubels te bezorgen. De kosten hiervan zijn een beetje afhankelijk van het product en het afleveradres. Wilt u weten wat de eventuele bezorgkosten zijn? Als u een product hebt toegevoegd aan uw winkelwagen worden de bezorgkosten berekend nadat u uw postcode heeft ingevoerd.

De bezorgkosten in Nederland liggen in 95% van de gevallen tussen de €35,- en €70,-

Onze chauffeur levert tot de eerste deur begane grond, uiteraard is hij vaak wel bereid, indien de situatie het toelaat, de steigerhouten meubelen op de gewenste locatie te zetten (enkel het naar de locatie brengen van de meubelen is dan wel op eigen risico, eventuele beschadigingen is dus niet ons risico) Al onze meubels worden standaard volledig afgemonteerd geleverd. Houdt rekening bij het bestellen van de producten dat deze gemonteerd geleverd worden, binnen of in de tuin. Op verzoek kunnen wij de meubels gedemonteerd leveren. De steigerhouten meubels worden dan eerst volledig gemonteerd zodat alles voorgeschroefd is, schroeven worden meegeleverd. Vlak na het plaatsen van uw bestelling zal contact met u opgenomen worden om een afspraak te plannen voor de levering. Wij streven ernaar om u ongeveer een week voor levering mede te delen wanneer en hoelaat wij verwachten dat de chauffeur bij u is (meestal in een tijdsbestek van 2 uur). U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven! Als de betaling nog niet is voldaan via onze webshop dan mag dit na goedkeuring, contant of per pin aan onze eigen chauffeur worden voldaan.

Let wel op: de chauffeur komt alleen uw kant op, dus als u de meubelen meteen op de gewenste locatie wilt hebben is het handig als er iemand aanwezig is die de chauffeur een handje kan helpen tillen.

In sommige gevallen zullen wij voor het bezorgen een extern transport bedrijf inschakelen, dit zal veelal voorkomen bij lange reistijden. Ze bellen u een uur voor levering op zodat u niet de hele dag thuis hoeft te blijven!  De meubelen zullen dan meestal op een pallet vervoerd worden, de bezorger zal de meubelen dan zover mogelijk afleveren waar de palletwagen kan komen. De betaling zal bij een transporteur in sommige gevallen iets anders geschieden, als dit het geval is zal dit tijdig gemeld worden.

Afhalen:

Uiteraard kunnen we meubelen ook gratis afgehaald worden bij onze werkplaats in Voorst. Wij zijn hier in principe 6 dagen in de week aanwezig en kunnen u uiteraard helpen met het inladen van uw meubelen.

Meest gestelde vragen over het bezorgen:

1. Wat zijn de kosten van bezorging?

De kosten van bezorging zijn van een aantal factoren afhankelijk. Als 1e is het afleveradres van belang, omdat wij een berekening doen wat onze brandstofkosten zijn en reistijd is. Daarnaast kijken we ook naar de grote van de order, kleinere spullen kunnen namelijk goedkoper met een transportbedrijf afgeleverd worden. In 95% van de gevallen zullen de bezorgkosten tussen de €35,- en €70,- bedragen. Wilt u weten wat uw eventuele bezorgkosten zijn? Vul dan in uw winkelwagen uw postcode in, en ons systeem berekend dan de bezorgkosten.

2. Wat is de levertijd van de producten?

Circa 2 weken na het plaatsen van uw bestelling zal contact met u opgenomen worden om een afspraak te maken voor de levering. Wij streven ernaar om u ongeveer een week van te voren mede te delen hoelaat wij verwachten dat de chauffeur bij u is (meestal in een tijdsbestek van 2 uur). U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven! De betaling van de meubelen mag na goedkeuring, contant aan onze eigen chauffeur worden voldaan.

3. Is levering in Belgie ook mogelijk?

Wij leveren ook in Belgie, en dan in Vlaanderen. Evt. kan ook buiten dit gebied geleverd worden, alleen kunt u dan het beste even contact met ons opnemen wat de bezorgkosten dan gaan worden.

4. Leveren jullie ook buiten Nederland en Belgie?

Wij kunnen ook via transporteurs buiten Nederland en Belgie leveren. Heeft u interesse in onze producten en wilt u dit vervoeren buiten Nederland of Belgie? Neem gerust contact met ons op dan kunnen we de mogelijkheden voor u bekijken.

5. Wanneer en hoe laat worden de bestelde producten afgeleverd?

Als uw bestelling gereed is dan wordt er contact met u opgenomen voor een afspraak. U krijgt dan de leverdatum te horen en een tijdsindicatie.

6. Is het mogelijk om zelf te bepalen wanneer de bestelde producten worden afgeleverd?

Dat is helaas niet mogelijk. Wel kunt u een voorkeur doorgeven en dan proberen wij daar rekening mee te houden.

7. Kunnen wij per pin betalen bij levering?

Ja, we hebben een pin bij ons. Dus u kunt pinnen of contant betalen.