Veel uit voorraad leverbaar

Productie in eigen werkplaats

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

Betaal pas bij levering!

Eigen showroom in Deventer

Houten bureau

Houten bureau

 190,00

Dit steigerhouten bureau is stevig en robuust, maar tevens strak en modern bureau. Dit bureau is erg geschikt voor kinderkamers, studeerkamers of voor in kantoorruimtes. We kunnen de werkhoogte aanpassen, dus voor zowel kinderen als voor volwassen prima aan te werken. We kunnen het steigerhouten bureau zonder kastjes, met 1 opbergkastje of 2 kasten uitvoeren.

  • meerprijs voor deze lengte:

  We werken met deze stappen van 20cm omdat dat een steigerplank breedte is.

  • Meerprijs voor deze diepte:

  De ruimte onder het bureau is 10cm minder. Dus als u kiest voor 78cm bovenkant hoogte, kan er nog een armleuning van 68cm onder geschoven worden.

  We bieden 2 hout varianten aan, namelijk onbehandelde blanke steigerplanken of geïmpregneerde oud gemaakte steigerplanken. Op de geïmpregneerde variant zit dus al een bescherm en kleur laagje.  Lees meer

  Met een beits kun je het bed nog een kleurtje geven.

  LET OP, wij zullen het bureau gaan schuren, maar u zult zelf even de beits aan moeten brengen.

  Na het aanbrengen van de nano coating kunnen vloeistoffen nog lastiger in het hout trekken. Aan een werkbureau zal natuurlijk de nodige koffie en thee gedronken worden, en na het aanbrengen van de nano coating hebben deze vloeistoffen nog minder kans om een vlek te maken in het bureau en daarnaast is het bureau ook makkelijker schoon te maken. Dit middel trekt namelijk in het hout en vormt een beschermende laag. Lees meer

  LET OP, wij zullen het bureau gaan schuren, maar u zult zelf even de nano coating aan moeten brengen. Maar maak u geen zorgen, de nano coating is zo dun als water en volledig kleurloos, dus super makkelijk en snel aan te brengen.

  Hoe breed wilt u het kastje hebben? Standaard is hij buitenwerks circa 65cm breed. Binnenwerks is hij 6cm minder breed. Er wordt ook standaard 1 legplank in het midden gemonteerd.

  Als u het bureau compleet gemonteerd op de plek kan krijgen, dan zullen wij hem zo afleveren. Als u inschat dat dat lastig wordt, dan kunnen we hem ook in delen leveren. De poten zullen we in dat geval dan demonteren, en indien u opbergkastjes heeft, dan zullen we die ook los van het blad leveren. Indien u aangeeft dat de poten los mogen geleverd, gaan we er van uit dat u die dan zelf eronder monteert. Die montage is een kwestie van een paar schroeven aandraaien.

Categorieën , Tags ,
 • Erg snel in huis, 1 a 3 weken levertijd!
 • Wordt (bij levering) volledig gemonteerd
 • GEEN aanbetaling, hoeft pas bij levering
 • Geïmpregneerd en gedroogd hout

Houten bureau

Dit houten bureau is erg geschikt voor kinderkamers, studeerkamers of voor in kantoorruimtes. We kunnen de werkhoogte aanpassen, dus voor zowel kinderen als voor volwassen prima aan te werken. We kunnen het steigerhouten bureau met of zonder opbergkastjes op maat maken.

Bekijk de houten bureaubladen van Steigerhouten meubelen

Een houten bureaublad vormt het kloppende hart van een inspirerende werkruimte. Dankzij het gladde oppervlak en de rijke textuur van het hout laat je je productiviteit en creativiteit de vrije loop, terwijl je voldoende ruimte hebt om effectief te werken. Zo is er naast je computer voldoende ruimte voor boeken, aantekeningen en meer. Steigerhouten Meubelen vervaardigt zowel ovale tafels als Douglas tuinmeubelen op maat. Bovendien maken wij naast houten bureaus talrijke andere steigerhouten meubelen, zoals steigerhouten loungesets, bedden en stoelen. Bekijk meteen ons assortiment in de webshop en bestel je favoriete houten meubelen in een handomdraai.

Een houten bureau dat past in jouw woonstijl

Een groot houten bureau biedt veel ruimte on te werken, maar neemt ook veel plek in binnen het kantoor of je werkplek. Daarom is het van belang om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. In onze shop zijn we dan ook gespecialiseerd in maatwerk. Onze bureaubladen van hout worden met de hand op maat gemaakt, zodat het bureau volledig aan jouw wensen voldoet. Je hebt hierbij de keuze uit een lengte van 1 tot 3 meter, een diepte van 60, 80 en 100 centimeter en een hoogte van 70 tot 80 centimeter. Op deze wijze zit je gegarandeerd comfortabel aan een op maat gemaakte houten bureau.

Massief houten bureaublad voor een stabiele werkruimte

Hout is een veel gekozen product als het gaat om een bureaublad. Het materiaal is bestand tegen slijtage en krassen, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik. Door het houten bureaublad eventueel opnieuw te schuren en afwerken, kunnen eventuele beschadigingen bovendien eenvoudig hersteld worden. Zo gaat het bureaublad van hout jarenlang mee. Bij Steigerhouten Meubelen zijn we, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd in het bewerken van steigerhout. Van een minimalistisch ontwerp tot een compleet bureau met kastjes. Kies het model dat bij jouw past en wij gaan aan de slag om het gewenste bureau met houten bureaublad te creëren.

Hoe wordt het houten bureau geleverd?

Wij zullen in onze eigen werkplaats uw gewenst houten bureau helemaal op maat gaan maken en monteren. Wij zullen hem dan in de meeste gevallen ook compleet afgemonteerd bij u afleveren. Hij is dus direct klaar voor gebruik. Het hout is ook helemaal machinaal geschuurd, dus lekker glad en fijn om aan te werken en/of huiswerk te maken. Mocht hij niet compleet afgemonteerd bij u op de plek kunnen komen, dan kunt u dit in het bestelproces aangeven. Dan zouden we de constructie zo kunnen maken/aanpassen dat het kastje/poten er nog niet aan vast gemonteerd zit, zodat hij wel op de gewenste plek zou moeten kunnen komen.

Kastje onder het houten bureau?

We kunnen onder het steigerhout bureau ook 1 of 2 kastjes eronder monteren. Ook kunt u zelf aangeven welke breedte het kastje mag krijgen. Ook kunt u kiezen of u metaalkleurige of zwarte scharnieren erop wil hebben. Verder monteren we er geen handgrepen aan, omdat hier heel veel mogelijkheden voor zijn en de klanten dit meestal liever zelf uitkiezen en monteren. De deuren sluiten met behulp van magneetjes aan de binnenkant van de kast. Standaard zit er ook een legplank in het midden.

Houtvarianten voor het bureau

Al onze steigerhouten bureau’s worden volledig machinaal geschuurd zodat deze splintervrij zijn.  We bieden 2 houtmogelijkheden aan, namelijk blanke steigerplanken of oud gemaakte steigerplanken. Deze verouderde planken zijn eigenlijk gewoon nieuwe planken, maar die zijn onder hoge druk geïmpregneerd waardoor de planken een “oude” look hebben gekregen. Voor meer informatie over de verschillen en overeenkomsten kijk maar eens onder het tabblad hierboven: “Soorten en kleur van hout”.

Kwaliteit van ons steigerhout

Het hout wordt 4 zijdig geschaafd en vervolgens ook nog machinaal geschuurd en daardoor kunnen we een lekker glad werkblad krijgen. We laten de steigerplanken ook terugdrogen voordat wij er meubelen van maken. Voordeel daarvan is dat planken vele malen minder werken als ze op kamer temperatuur komen. Planken zullen namelijk gaan krimpen zodra het vochtpercentage in het hout lager wordt. Als de planken nog een te hoog vochtpercentage zouden hebben bij montage, dan krijg je na een aantal weken behoorlijke kieren tussen de planken. Wij leggen de steigerplanken een tijdje in droogkamers waar het vocht langzaam aan het hout wordt onttrokken zodat het hout niet zoveel meer gaat “werken” zodra ze bij u binnen komen te staan. Er kunnen/zullen wel (kleine) kieren tussen de planken ontstaan, maar dit is wel minimaal. Ook krom trekkende planken kunnen wij (zo goed als) voorkomen met onze terug gedroogde steigerplanken. Wij hebben de afgelopen 10 jaar in de steigerhout business wel gemerkt dat kwaliteit voor de consument steeds belangrijker is geworden, en om een goed product af te kunnen leveren ben je onder andere erg afhankelijk van je basismateriaal (en in dit geval dus de steigerplank). Wij betalen de buitenlandse houtzagerij liever iets meer dat we kwaliteit geleverd krijgen, want alleen daarmee kunnen we kwalitatieve goede meubelen leveren. Leuk detail: Zover wij weten zijn wij het enige bedrijf in de Benelux die gebruik maakt van de gedroogde en geschaafde variant old-look steigerplank. Dit onderstreept maar eens dat u niet alleen qua prijs aan het goede adres bent bij ons, maar ook qua kwaliteit!

Stel je eigen houten bureaublad samen bij Steigerhouten Meubelen

Bij onze bureaubladen van hout zijn talrijke opties mogelijk. Zo combineer je het blad met verschillende onderstellen. Dankzij onze 3D configurator op de website stel je eenvoudig je eigen bureau samen. Laat je direct inspireren in onze webshop.

Ons steigerhout is gedroogd en 4 zijdig geschaafd, perfect geschikt om meubels van te maken. Waarom wordt het hout eigenlijk steigerhout genoemd? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Het heeft eigenlijk met de afmeting van het hout te maken. Het hout moet een bepaalde maatvoering hebben om het te mogen gebruiken op de steigers. Steigerhout is daarom eigenlijk altijd circa 20cm breed en circa 3cm dik. De nieuwe steigerplanken zijn afkomstig van het hout van de larixboom. De larixboom is een snelgroeiende soort, zachte naaldhout soort welke ook in Europa groeit. Steigerhout is mede daarom een groene keuze voor uw meubelen. Steigerhout is een goed alternatief voor hardhout en meer ecologisch verantwoord. Het hout laat zich gemakkelijk schuren en behandelen.

2 houtmogelijkheden:

We bieden de meubelen aan in 2 houtvarianten, namelijk van nieuwe onbehandelde blanke planken of van oud gemaakte steigerplanken.

Blank-vs-old-look-steigerhout

Hieronder zullen we de verschillen uitleggen:

1) Nieuwe onbehandelde blanke steigerplanken

Voordeel van de nieuwe blanke planken is dat je de planken nog gemakkelijk in een bepaalde kleur kunt beitsen. Qua kleur van het hout kun je dus nog alle kanten op. Als u kiest voor blanke nieuwe steigerplanken, dan leveren wij de meubelen geschuurd, maar verder onbehandeld af. Veel klanten willen het hout van het bed nog in een kleur hebben, en brengen daarvoor een steigerhout beits aan op het hout.  Wij hebben ook verschillende beitskleuren speciaal voor het steigerhout:

steigerhout-beits
De beschikbare beitskleuren

U zult de beits wel zelf aan moeten brengen, dit omdat het in onze werkplaats altijd stoffig is door het vele schuren en zagen. De beits aanbrengen is super makkelijk en snel zelf te doen aangezien wij het hout al helemaal geschuurd hebben. Breng de steigerhout beits gelijkmatig aan met een roller of platte kwast in de richting van de houtnerf. U kunt de bescherming, duurzaamheid en intensiteit van de kleur verhogen door meerdere lagen toe te passen. Wij raden aan om tussen verschillende lagen steigerhoutbeits het hout licht op te schuren in de richting van de nerf, zodat het eindresultaat gladder wordt. Twijfelt u over de kleur van de beits? We kunnen u proefstaaltjes opsturen, ga voor de proefstaaltjes naar deze pagina.

 

2) Old-look steigerplanken (met beitslaag erop)

Ander variant zijn oud gemaakte planken en dit zijn eigenlijk gewoon nieuwe planken, maar die zijn in een beitsbad ondergedompeld waardoor de planken een “oude” look hebben gekregen en meteen voorzien zijn van een beits laag. Voordeel van deze verouderde planken is dus dat ze al wel een warme kleur hebben en dat de meubelen al een extra beschermlaagje hebben. We vinden het ook belangrijk dat het hout fijn glad is, en daarom zullen het hout niet alleen schuren, maar ook schaven, zodat u een fijn glad eindresultaat krijgt.

De meeste aanbieders van steigerhouten meubelen maken voor nieuw steigerhout ook wel gebruik van geschaafde planken, maar zover wij weten zijn wij uniek met onze geschaafde old-look planken aangezien wij dit bij andere aanbieders nog niet gezien hebben. Dus mocht u de old-look uitstraling u wat lijken, maar tevens ook graag een gladde meubelen willen hebben, dan kunnen wij u helemaal blij maken! Als de steigerplanken namelijk niet voor het impregneren geschaafd zijn, dan is het hout nog behoorlijk ruw. Veel andere aanbieders die werken met niet geschaafde planken gaan namelijk het hout extra schuren om hem wat gladder te krijgen, maar daarmee schuren ze ook de old-look beits eraf. Dus of het wordt lang niet zo glad, of ze schuren veel kleur eraf en je verliest de bescherm en kleurlaag. Bij ons dus een uitstekende bescherm en kleurlaag!

Oud-steigerhout
Old-look steigerhout

De steigerplanken die we gebruiken worden niet alleen geschaafd, we gebruiken ook uitsluitend gedroogde steigerplanken. Deze gedroogde steigerplanken blijven dus op den duur ook vele malen strakker dan niet gedroogde steigerplanken. Het steigerhout zal nog wel iets gaan werken als hij echt op kamertemperatuur komt, maar dit is wel gering.

Hoogte bureauAanpasbaar tussen 70 en 80cm
Lengte bureauAanpasbaar tussen 100 en 300cm
Vrije ruimte onder het werkbladGekozen hoogte – 10cm
Diepte bureauAanpasbaar tussen de 60 en 100cm
Maatvoering van kastjeAanpasbaar tussen 46 en 86cm

 

Levertijd: 1-3 weken (bij haast in overleg)

Uitleg:

Het steigerhouten bureau is niet op voorraad, en zal helemaal voor u op maat gemaakt worden.

De levertijd is daarnaast een beetje afhankelijk van of hij afgehaald wordt of dat wij hem dienen te bezorgen. Afhalen kan over het algemeen sneller dan dat we hem ook moeten bezorgen. Met bezorgen is de levertijd een beetje afhankelijk van waar u woont en of wij al een route in uw regio gepland hebben. We zullen dan namelijk een geschikt aflever moment moeten zoeken. Als u geluk heeft en we hebben op (zeer) korte termijn al een route gepland in uw regio dan kan hij wellicht meegenomen worden, en anders zullen we een route uw kant op moeten gaan plannen. Met bezorging is de levertijd van het bed (vaak) tussen de 1 en 3 weken.

Krappe deadline?

Heb jij het bureau voor een bepaalde datum nodig? Neem even contact op met onze klantenservice. In de meeste gevallen kunnen we wel wat schuiven in de productieplanning en met het inschakelen van een transporteur kan het bureau ook snel bij u zijn. Soms zitten hier wel extra kosten aan verbonden.

Wij hebben ook een eigen bezorgdienst, dus kunnen onze eigen planning maken en net dat stukje extra service bieden. Wij maken alleen in uitzonderlijke gevallen gebruik van transporteurs, maar leveren 97% van onze meubelen met eigen chauffeur/monteur af. Bij transporteurs moet je er vaak zelf voor zorgen dat de meubelen op de gewenste plek komen, omdat wij met eigen chauffeur leveren kunnen wij net wat extra moeite doen om de meubelen op de gewenste plek te krijgen.

 

Bezorgkosten voor het bureau met levering binnen NL*: €60,-

Bezorgkosten voor het bureau met levering naar België: €95,-

* Uitgezonderd Waddeneilanden

 

 

Waarom geen gratis verzending?

Dit is heel eenvoudig: de kosten die gemaakt worden voor het verzenden (onze chauffeur werkt ook niet voor niks, en daarnaast heeft onze eigen vrachtwagen ook diesel nodig), moeten op de een of andere manier betaald worden. Sommige aanbieders berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. We kunnen onze producten best allemaal iets duurder maken en daarmee doen als we geen verzendkosten rekenen (zoals meestal gebeurd bij andere webwinkels), maar dit vinden wij echter oneerlijk omdat op deze manier de klanten die meerdere artikelen bestellen gestraft worden doordat er aan hen dus eigenlijk dubbele verzendkosten worden berekend, en daardoor is het ook niet eerlijk voor de klanten die het af komen halen bij ons. Want klanten die zouden komen afhalen zouden dan indirect eigenlijk ook bezorgkosten betalen.

De webwinkels die dus “geen” verzendkosten rekenen, verdienen dus zonder dat u het door heeft. Wij houden de kosten liever open en eerlijk!

Wat kunt u van ons verwachten bij bezorging:

Een vriendelijke en behulpzame chauffeur en hij is altijd op pad met een meubelhondje en een steekkar, en als de doorgangen maar breed genoeg zijn kan hij overal bijkomen. Het bureau wordt standaard wel in 1 geheel geleverd, dus als er bij uw huis of kantoor krappe doorgangen zijn of u andere problemen voorziet, geef dan aub aan dat u hem gedemonteerd geleverd wil hebben.

Het levermoment stemmen we ook in overleg af. Zodra wij goed in kunnen schatten wanneer uw meubel klaar is voor transport (wat in praktijk vaak ongeveer een week voor levering is), zullen we contact met u opnemen om een levermoment af te stemmen. Wij zullen dan met een voorstel voor levering komen, met een tijdsbestek van 2 uur. U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven en indien gewenst kan onze chauffeur u ook even van te voren bellen. Als de betaling nog niet is voldaan via onze webshop dan mag dit na uw goedkeuring, contant of per pin aan onze eigen chauffeur worden voldaan.

 

Wat kunt u niet van onze chauffeur verwachten?

De chauffeur zit wekelijks in de sportschool en hij is dagelijks in de weer met de zware meubelen, maar hij is nog net niet de sterkste man van Nederland. Hij heeft maar 1 rug, en dus hij zal zoveel als mogelijk zijn karretjes gebruiken en soms is het nodig dat u zelf ook even een handje mee helpt met tillen. Het kan dus voorkomen dat u gevraagd wordt om een handje te helpen om de goederen op de juiste plek te krijgen. Verder moeten wij zijn ene rug wel wat ontzien en daarom zullen we meubelen altijd tot begane grond leveren. Indien u ervoor kiest om het bureau in delen geleverd te krijgen, dan zult u de delen zelf even weer moeten monteren. Wij zullen de schroeven dan alvast iestjes in het hout draaien, zodat u ze alleen hoeft aan te draaien. De chauffeur zal dus bij een (gevraagde) gedemonteerde versie niet de montage doen. Indien u ervoor kiest dat hij wel volledig gemonteerd geleverd mag worden, en hij wel op begane grond blijft, dan zal de chauffeur zoveel mogelijk doen om hem op de gewenste plek te krijgen. U kunt bij het bestelproces zelf aangeven of u hem wel of niet volledig gemonteerd wil en kan ontvangen.

Bladvorm

Rechthoek

Houtsoort

Steigerhout

Onderstel

Hout

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Houten bureau” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven