Veel uit voorraad leverbaar

Productie in eigen werkplaats

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

Betaal pas bij levering!

Eigen showroom in Deventer

Ovale tuintafel douglas hout

 575,00

, ,

Ovale tuintafel douglas hout

 575,00

Deze ovale tuintafel douglas hout is een prachtige eye-catcher voor in jouw tuin en kunnen we in verschillende maten leveren. Doorloop de (simpele) stappen in onderstaand keuzemenu en zie in het 3D model hoe uw tafel eruit kan komen te zien!

Categorieën: , , Tags: , , ,
  • Erg snel in huis, 1 a 3 weken levertijd!
  • Stel hem helemaal zelf samen in 3D
  • GEEN aanbetaling, betaling mag bij levering
  • Geimpregneerd en gedroogd hout
  • Wij gebruiken geschaafd hout, dus glad!
  • Veel formaten uit voorraad leverbaar!
  • Mogelijkheid tot betaling in 3 termijnen, met 0% rente
Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie

Ovale tuintafel douglas hout

Deze mooie ovale tuintafel douglas hout is gemaakt uit geschaafd douglas hout. Douglas hout is zeer geschikt voor buiten en is een prachtige eye-catcher voor in jouw tuin. Het is een duurzaam houtsoort met een hoog percentage kernhout wat gevormd wordt. Het kernhout bevat veel hars en verhardt zich naar verloop van tijd. Door deze eigenschappen heeft een schimmel die uiteindelijk tot rotting kan leiden minder vat op het hout waardoor het langer mee gaat. Hierdoor gaat uw nieuwe tuintafel 10-15 jaar mee. Douglas hout vergrijsd ook in de loop der tijd. U kunt het hout nog beter beschermen tegen invloeden van buitenaf door het jaarlijks te behandelen met een beits of nano coating.

Ovale-douglas-tuintafel
Ovale tuintafel douglas hout

Specificaties van de ovale tuintafel douglas hout

Het ovale tafelblad maken we uit geschaafde douglas planken van circa 20cm breed en 3cm dik. Het blad bestaat uit 2 planken op elkaar (haaks op elkaar gemonteerd) en is daardoor 6cm dik. Doordat we 2 lagen hout op elkaar gebruiken wordt het een super stevig en robuust blad, hij is dus ook volledig massief. Het blad kunnen we in verschillende maatvoeringen maken, van 200cm lengte tot 400cm lengte. We maken de ovale vorm erin met freesmallen en een freesmachine, zodat de vorm perfect wordt. We zagen de vorm er dus niet met een vaste hand en een decoupeerzaag (wat sommige andere concullega’s wel doen), want dit wordt lang niet zo netjes als met een freesmachine.

De totale hoogte is 78cm en er zit 72cm vrije ruimte onder het ovale tuintafel douglas houten blad. Onder het blad wordt er meestal een stalen onderstel gekozen. Omdat de douglas tafels vaak in weer en wind gebruikt worden laten we de stalen onderstellen ook altijd voorzien van een poedercoating. Een poedercoat laag zorgt ervoor dat roest veel minder kans maakt en daarnaast kan het vette staal dan ook niet meer afgeven aan kleding of iets anders.  Sommige concullega’s spuiten de onderstellen, dat is goedkoper maar daar krijg je ook veel sneller krassen in. Wij kiezen voor de duurdere en betere kwaliteit, namelijk een poedercoat laag. De meeste stalen onderstellen zijn gelast door een lasrobot, zodat we een nette kwaliteit kunnen leveren. Onder de stalen onderstellen zitten altijd kunststof doppen zodat het onderstel uw ondergrond niet kan beschadigen. We hebben erg veel verschillende vormen onderstellen, kijk voor alle beschikbare vormen maar eens op het tabblad hierboven “Onderstel vormen”.

Het hout van de ovale douglas tuintafel

De keuze voor een ovale tafel die u buiten wil gebruiken kan bij ons worden gemaakt tussen douglas en steigerhout. Douglas heeft twee belangrijke voordelen: het is beter bestand tegen weersinvloeden, wat betekent dat een douglas meubel die niet onder een overkapping staat langer meegaat dan zijn steigerhouten tegenhanger. Als de tafel echter onder een overkapping wordt geplaatst, zal het verschil in levensduur tussen steigerhout en douglas hout minimaal zijn. Bij gebruik in weer en wind kunnen we de ovale tuintafels ook maken in geïmpregneerde steigerplanken die ook de levensduur van steigerhout verlengen.

Ander voordeel is dat veel overkappingen gemaakt worden van douglas hout, dus als u kiest voor een douglas tafelblad, past dit perfect bij het overige houtwerk van uw overkapping.

4 beschikbare houtsoorten

Een nadeel van douglas hout is de hogere prijs in vergelijking met steigerhout. De extra kosten voor een ovaal douglas blad variëren tussen €150,- en €200,-, afhankelijk van de lengte van het ovale blad.

Zowel douglas als het steigerhout wat we gebruiken voor de meubelen hebben exact dezelfde afmetingen: ongeveer 20 cm breed en 3 cm dik. Beide varianten ondergaan een droogproces in de droogkamer voordat ze tot meubels worden verwerkt, wat krimp en scheuren minimaliseert. Bovendien worden de planken vierzijdig geschaafd en zorgvuldig nageschuurd voor een zo glad mogelijk eindresultaat. Voor meer informatie over de houtsoorten, raadpleeg het bovenstaande tabblad “soorten en kleur van hout”.

Hoe wordt de ovale tuintafel douglas hout geleverd?

De montage van het ovale douglas tafelblad vindt plaats in onze werkplaats in Deventer. Om te kunnen transporteren en om hem op te plek te kunnen krijgen is het stalen onderstellen er nog niet onder gemonteerd. Het onderstel is met een boormachine er gemakkelijk onder te schroeven. Aan de bovenzijde van het stalen onderstel zit een bevestigingsplaat, waar wij al gaten ingeboord hebben. Het stalen onderstel kan dus op de gewenste positie onder het blad geplaatst worden en vastgeschroefd worden. De meeste klanten van ons kiezen ervoor om zelf het onderstel eronder te schroeven. U kan er ook voor kiezen om ons te laten monteren, hier moeten we dan wel een (kleine) meerprijs voor rekenen. Voor meer informatie over de bezorging, zie het tabblad hierboven: “Levertijd & Bezorging”.

De levertijd van de ovale tuintafel douglas hout?

Wij hebben veel formaten tafels en onderstellen op voorraad, dus u kunt ze snel in huis hebben. De exacte levertijd is een beetje afhankelijk van of u hem wil komen afhalen of dat wij hem dienen te bezorgen. Afhalen van dit model tafel kan op afspraak. Met bezorgen is de levertijd een beetje afhankelijk van waar u woont en of wij al een route in uw regio gepland hebben. We zullen dan namelijk een geschikt aflever moment moeten zoeken. Als u geluk heeft en we hebben op (zeer) korte termijn al een route gepland in uw regio dan kan hij wellicht meegenomen worden. Indien we nog geen route gepland hebben zullen we een route uw kant op moeten gaan plannen. Dus met bezorgen is de levertijd in overleg. Levertijd van de tafel is dan vaak tussen 1 werkdag en een paar weekjes. Voor meer informatie over de levertijd zie het tabblad hierboven: “Levertijd & Bezorging”.

Passende stoelen bij de ovale douglas tuintafel?

Bij een ovale douglas tuintafel horen natuurlijk ook passende stoelen. Wij kunnen ook passende stoelen erbij leveren die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Zoals model Luca bijvoorbeeld, dit is een kunststofstoel verkrijgbaar in 10 kleuren, zie: Luca stoel. Het Luca model stoel heeft ook armleuningen. We hebben ook een variant tuinstoel zonder armleuning, en dat is model Monza. Ook dit model is in 10 kleuren verkrijgbaar.

Geschikt voor binnen en buiten?

Deze ovale douglas tafel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het hout kan behoorlijk goed tegen de weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Als u de tafel als buitentafel wil gaan gebruiken, dan is behandeling van het blad wel aan te raden. Voor meer informatie over de behandeling zie het tabblad hierboven: “Hout & Onderhoud”. Als u een tafel zoekt voor binnen, dan wordt hij vaker uitgevoerd in steigerplanken of in eikenhout. Kijk voor meer informatie over de houtsoorten maar op bovenstaand tabblad “Hout & onderhoud”.

Ander model of houtsoort in gedachten?

We maken de tuintafels niet alleen in douglas hout, maar ook in steigerhout. Wij maken ook niet alleen ovale tuintafels, maar ook in rechthoekige vormen en ronde vormen. Klik hier om alle tuintafels te bekijken.

We hebben ook verschillende houten banken, kijk voor de bank modellen maar eens hier.

Ook maken we de douglas tuintafels met vaste banken eraan, ook wel bekend als picknicktafels. Deze picknicktafels zijn ook te vinden op onze andere website, zie picknicktafels.

Wij maken meubelen in 3 houtsoorten, namelijk in steigerhout, douglas hout en eikenhout. Steigerhout en douglas hout is geschikt voor zowel binnen als buitenmeubelen. In steigerhout hebben we een onbehandelde en een geïmpregneerde variant. In douglas is het hout altijd onbehandeld. Hieronder een voorbeeld van de 4 houtvarianten.

We zullen de houtsoorten wat uitgebreider bespreken:

Onbehandelde blanke steigerplanken

Voordeel van de nieuwe blanke planken is dat je de planken nog gemakkelijk in een bepaalde kleur kunt beitsen. Qua kleur van het hout kun je dus nog alle kanten op. Als u kiest voor blanke nieuwe steigerplanken, dan leveren wij de meubelen geschuurd, maar verder onbehandeld af. Wij raden u in geval van nieuwe blanke planken wel aan om het hout wel te behandelen met een beits. Vuiligheden zullen er dan niet in trekken en hij is daardoor ook makkelijker af te nemen en dus mooi te houden. Dit behandelen kunnen wij niet voor u doen omdat het altijd stoffig in onze werkplaats is. Dit behandelen is erg makkelijk en snel te realiseren.  Voor meer informatie over het behandelen kunt u het tabblad “onderhoud” hierboven rustig doorlezen. Het onbehandelde steigerhout is van zichzelf erg blank. Als het hout bloot wordt gesteld aan zon en regen, dan zal het op een natuurlijke wijze gaan vergrijzen.

Meest gehoorde redenen waarom onze klanten voor deze houtvariant kiezen: Voordeligste optie en mogelijkheid om nog in elke kleur te kunnen beitsen.

Nadeel van steigerplanken is het wel een vrij zachte houtsoort is, dus kunnen sneller deuken/krassen in komen en daarnaast zullen er altijd kleine kiertjes tussen de onderlinge planken in een blad zitten. (Bij houten buitentafels is het eigenlijk nooit mogelijk om een kierloos blad te houden.)

Ander nadeel is dat alle vuiligheden nog wel in het hout kunnen trekken als er geen beschermlaag op wordt aangebracht.

Geimpregneerde old-look steigerplanken 

Andere variant zijn de oud gemaakte steigerplanken en dit zijn eigenlijk gewoon nieuwe planken, maar die zijn in een beitsbad ondergedompeld waardoor de planken een “oude” look hebben gekregen en meteen voorzien zijn van een beits laag. Voordeel van deze verouderde planken is dus dat ze al wel een warme kleur hebben en dat de meubelen al een extra beschermlaagje hebben. We vinden het ook belangrijk dat het hout fijn glad is, en daarom zullen het hout niet alleen schuren, maar ook schaven, zodat u een fijn glad eindresultaat krijgt.

De meeste aanbieders van steigerhouten meubelen maken voor nieuw steigerhout ook wel gebruik van geschaafde planken, maar zover wij weten zijn wij uniek met onze geschaafde old-look planken aangezien wij dit bij andere aanbieders nog niet gezien hebben. Dus mocht u de old-look uitstraling u wat lijken, maar tevens ook graag een gladde meubelen willen hebben, dan kunnen wij u helemaal blij maken! Als de steigerplanken namelijk niet voor het impregneren geschaafd zijn, dan is het hout nog behoorlijk ruw. Veel andere aanbieders die werken met niet geschaafde planken gaan namelijk het hout extra schuren om hem wat gladder te krijgen, maar daarmee schuren ze ook de old-look beits eraf. Dus of het wordt lang niet zo glad, of ze schuren veel kleur eraf en je verliest de bescherm en kleurlaag. Bij ons dus een uitstekende bescherm en kleurlaag! Deze planken hebben dus al een kleur erop, en daarom is deze variant minder geschikt om zelf nog in een kleur te beitsen. Als u zelf een bepaalde kleur in gedachten heeft, kunt u beter uw meubel in de blanke onbehandelde hout variant bestellen.

Meest gehoorde redenen waarom onze klanten voor deze houtvariant kiezen: Warme kleur erop en rondom al geïmpregneerd (dus in veel gevallen is het niet meer nodig dat u zelf nog een beschermmiddel op het hout aanbrengt)

Nadeel van steigerplanken is het wel een vrij zachte houtsoort is, dus kunnen sneller deuken/krassen in komen en daarnaast zullen er altijd kleine kiertjes tussen de onderlinge planken in een blad zitten. (Bij houten buitentafels is het eigenlijk nooit mogelijk om een kierloos blad te houden.)

Onbehandeld douglas hout

Iedereen wil natuurlijk dat buitenmeubilair zo lang mogelijk meegaat en daarom bieden we ook douglas meubelen aan. Bij plaatsing in weer en wind gaat douglas het langste mee. Daarnaast zijn ook veel overkappingen in douglas hout gemaakt. Veel van onze klanten willen dan graag een meubel gemaakt hebben in hetzelfde hout, zodat het uitstekend past bij de overkapping. Onder een overkapping zal het hout niet langer meegaan dan de steigerhout varianten.

Omdat het douglas hout nog onbehandeld is, kan u dit hout eventueel ook in een kleur beitsen, maar ook een kleurloze nano coating kan erop aangebracht worden. Het voordeel van een behandel laag is onder andere ook dat vuiligheden veel minder snel in het hout kunnen trekken. Het onbehandelde douglas hout is van zichzelf wat roze/oranje achtig. Als het hout bloot wordt gesteld aan zon en regen, dan zal het op een natuurlijke wijze gaan vergrijzen. Nadeel van douglas hout is wel dat het de duurste hout variant is.

Meest gehoorde redenen waarom onze klanten voor deze houtvariant kiezen: Zal in regen het langste meegaan en/of past wellicht qua kleur het mooiste bij een douglas overkapping

 

Overeenkomsten tussen de 3 houtvarianten:

Alle 3 de varianten die we gebruiken worden niet alleen 4 zijdig geschaafd, we gebruiken ook uitsluitend gedroogde planken. Deze gedroogde planken blijven dus op den duur ook vele malen strakker dan niet gedroogde planken. De planken zullen nog wel iets gaan werken als de buitentemperaturen omhoog gaan, maar dit is wel gering. Er zit eigenlijk nauwelijks verschil in werking tussen het steigerhout en douglashout.

Ook hebben de 3 varianten exact dezelfde maatvoeringen, circa 20cm breed en 3cm dik.

 

Onbehandeld eikenhout

We hebben ook een houtsoort die alleen als binnentafel ingezet kan worden, dat is namelijk eikenhout. Een groot voordeel van eikenhout is dat het goed teruggedroogd kan worden en we daardoor een tafelblad kunnen maken zonder kieren erin. Dus een kierloos blad. Daarnaast is eikenhout een extreem harde houtsoort, dus niet snel krassen of deuken erin. Eikenhout is ook erg goed glad te schuren en kan door middel van een coating in verschillende kleuren gecoat worden. De eiken tafelbladen die we aanbieden zijn altijd 4cm dik, en zijn gemaakt uit volledig massieve eiken planken. De eikenhouten tafelbladen kunnen niet zo goed tegen temperatuur en vochtverschillen, dus zijn alleen te gebruiken als binnentafel (of in een afgesloten overkapping).

Hieronder in een tabel verschillende eigenschappen van de houtvarianten:

Twijfelt u nog tussen de 3 varianten en wilt u het graag in het echt kunnen bekijken en vergelijken? Wij hebben meubelen in deze 3 houtsoorten in onze showroom in Deventer staan. Als de showroom te ver weg is, we kunnen van deze 3 varianten ook een staaltje naar u opsturen. Vraag bij ons proefmonsters aan op deze pagina.

 

Wat voor een onderhoud moet er aan houten meubelen gedaan worden?

Het is niet persé nodig dat er onderhoud aan wordt gepleegd! Gunt u uw meubel eens in de zoveel tijd een beschermlaagje, dan zal uw meubel wel langer mee gaan als hij in weer en wind staat. Ander voordeel van een beschermlaag erop is dat vuiligheden minder kans maken om in het hout te trekken. Dus zeker niet verplicht of noodzakelijk, maar het zou een optie kunnen zijn om het hout van een extra beschermlaagje te voorzien. Een beschermlaag is dan ook het enige onderhoud wat u eraan zou kunnen doen.

Het hout onbehandeld laten

Wij bieden onze meubelen in 3 houtsoorten aan, namelijk in steigerhout, douglas hout en eikenhout. Steigerhout en douglas hout kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, eikenhout enkel binnen.

Bij alle houtsoorten is het nadeel van onbehandeld laten is dat vuiligheden in het hout kunnen trekken. Indien het hout buiten in weer en wind komt te staan kun je de levensduur verlengen door het te behandelen. Het douglas hout zal wel wat langer meegaan dan steigerhout als het in weer en wind komt te staan. Dit is de geschatte levensduur van het hout in weer en wind:

Onbehandeld steigerhout: 8-10 jaar.

Geïmpregneerd steigerhout 10-12 jaar.

Onbehandeld douglas hout: 10-15 jaar.

Onbehandeld eiken hout: Niet geschikt om in weer en wind te gebruiken.

Als het hout onder een overkapping komt te staan, dan zit er eigenlijk geen verschil in levensduur.

 

Het hout behandelen

Het is een optie om het hout te voorzien van een beschermlaag, daar zou u voor kunnen kiezen om de volgende redenen:

  1. Om de levensduur van het hout met een aantal jaren te verlengen (alleen van toepassing indien de meubel in weer en wind staat)
  2. Om vuiligheden zoveel mogelijk te weren
  3. Om een kleurtje aan het hout te geven

Wij hebben 2 middelen waarmee u het hout zou kunnen behandelen, namelijk met een beits of met een nano coating. Als u de kleur van het onbehandelde blanke hout niet zo mooi vindt, dan komt u automatisch uit bij de beits variant. Met een beits kunt u het hout namelijk nog een bepaalde kleur geven. De nano coating is altijd kleurloos. Hieronder een overzicht wanneer u het beste een beits of nano coating kan gebruiken:

De beits

Omdat je met een beits het hout nog een bepaalde kleur kan geven, wordt een beits alleen gebruikt op onze onbehandelde steigerhout en onbehandelde douglas planken (en dus niet op onze geimpregneerde old-look planken). Onze beits dringt diep in het hout en daardoor zullen vuiligheden (eten en drinken) en (regen) water veel moeilijker in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt.. Ander voordeel van onze beits is dat die in verschillende kleuren beschikbaar is, dus u kunt met de beits de meubelen nog een bepaalde kleur geven. Dit zijn de beschikbare beitskleuren:

steigerhout-beits
De beitskleuren op onbehandeld steigerhout

U zult de beits wel zelf aan moeten brengen, dit omdat het in onze werkplaats altijd stoffig is door het vele schuren en zagen. De beits aanbrengen is super makkelijk en snel zelf te doen aangezien wij het hout al helemaal geschuurd hebben. Breng de beits gelijkmatig aan met een roller of platte kwast in de richting van de houtnerf. U kunt de bescherming, duurzaamheid en intensiteit van de kleur verhogen door meerdere lagen toe te passen. Wij raden aan om tussen verschillende lagen beits het hout licht op te schuren in de richting van de nerf, zodat het eindresultaat gladder wordt. Beits verliest (voornamelijk zodra het meubelstuk in weer en wind staat) na verloop van tijd zijn werking, dus jaarlijks herhalen wordt aangeraden om zo lang mogelijk van het meubelstuk te kunnen genieten. Vind u het lastig om de kleur van beits te bepalen op een scherm, we kunnen ook proefstukjes opsturen, vraag ze hier aan.

De geïmpregneerde plank

Mocht u niet zoveel zin en/of tijd hebben om een beits zelf aan te brengen, dan hebben wij nog een andere optie, namelijk onze al geïmpregneerde steigerplanken. Dit zijn planken die wij (voordat we er meubelen van maken) in een beitsbad laten onderdompelen, waardoor de planken dus rondom worden voorzien van een beitslaag. Met de aangebrachte beits is het de bedoeling om de plank een gebruikte look mee te geven, oftewel, we noemen deze variant onze old-look planken. Wij horen vaak dat klanten de kleur heel warm (en mooi) vinden, en voordeel is dat er dus niet zelf gebeitst hoeft te worden. De meubelen kunnen direct na plaatsing/levering in gebruik genomen worden. Graag een monster van de geïmpregneerde plank zien? Vraag hier een proefstukje aan.

Oud-steigerhout
De geïmpregneerde plank

Nano coating

Een nano coating is een impregneermiddel. Dit middel trekt in het hout en vormt een beschermende laag. Het is gemaakt op basis van water, maar is juist waterafstotend. Dankzij de coating kan het hout blijven ademen en water afstoten.

Het grote verschil met de beits is dat dit middel geen kleur achterlaat, dus het is volledig kleurloos. Bedoeling van dit product is dat je deze nano coating aanbrengt zodra u tevreden bent met de kleur. Als u dus gekozen heeft voor onze old-look planken, dan wordt dit middel vaak nog aangebracht voor extra bescherming. Veel klanten willen ook de kleur van de douglas hout behouden en ook dan wordt er gekozen voor de nano coating. Deze nano coating zorgt er namelijk voor dat vuiligheden en waterdruppels niet in het hout kunnen trekken, maar er bovenop blijven liggen. Daardoor gaat uw meubel langer mee en vertraagd het ook de groei van schimmels en algen.

Nano-coating
Nano coating op de geïmpregneerde plank

Bij plaatsing in weer en wind is de nano coating dus eigenlijk een betaalbare en makkelijk aan te brengen oplossing om de levensduur van het meubel te verlengen. Nano coating breng je aan met een roller. Daarnaast lijkt een nano coating qua substantie net water, dus super makkelijk en snel aan te brengen. Meerdere lagen is bij een nano coating niet nodig. Let wel op dat de coating na verloop van tijd zijn werking verliest. Je moet dus na ongeveer een jaar weer opnieuw de coating toepassen. Blijven de druppels water niet meer liggen? Dan is het tijd voor een nieuwe laag coating. Nano coating is niet schadelijk maar heeft wel een sterke geur. Blijf dus zeker ventileren tijdens het coaten. U kunt meer informatie over de nano coating vinden op de volgende pagina: Nano coating.

Samenvatting voordelen van een nano coating:

Bij plaatsing onder een overkapping of binnen zorgt de nano coating ervoor dat vuiligheden nauwelijks kans krijgen om in het hout te trekken, dus veel makkelijker schoon te maken en houden. En als het meubelstuk buiten staat, dan verleng je de levensduur met het aanbrengen van een nano coating.

 

Andere tips om buitenmeubelen in der loop van jaren goed te houden:

•    Plaats uw steigerhouten meubel of tuintafel niet op een vochtige plaats. Zet uw tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Plaats het meubel iets van de grond, zodat de wind er doorheen kan. U zult merken dat uw buitenmeubilair hierdoor nog langer meegaat.
•    Een waterdichte coating voor steigerhout is niet aan te raden. De ruwe structuur die het steigerhout eigen is maakt dit erg moeilijk. U kunt beter voor een geschikte beits gaan.
•    Let bij uw aankoop op de kwaliteit van het hout. (bij ons dus netjes gedroogd, en heeft nog geen zon of water gezien)
•    Let bij uw aankoop op de kwaliteit van de montage en of er wel goede kwaliteit schroeven gebruikt worden.
•    Plaats uw meubelen iets van de grond zodat optrekkend vocht de kwaliteit van uw meubelen minder snel aantast.
•    Steigerhouten meubelen kunt u schoonmaken met een vochtige doek en/of een borstel. In sommige gevallen is het ook mogelijk de meubels bij te schuren, let op dat u dit alleen doen bij meubels van onbehandeld hout (anders zult u de beits laag er ook weer vanaf schuren). Het allerbeste is om de steigerhouten meubelen om het jaar opnieuw te behandelen om het gewenste resultaat te behouden.
•    In de winter kunnen de meubelen eventueel gewoon buiten blijven staan. Indien u de mogelijkheid heeft raden wij aan de meubels wel overdekt of binnen te zetten, dit komt de levensduur ten goede. Is dit niet het geval dan dient u de meubels op latjes te zetten zodat deze vrij van de grond staan.

 

… niet doen
•    Meubels kopen die slecht zijn gemonteerd en / of gemaakt zijn van kwalitatief slecht (niet goed genoeg gedroogd) hout.
•    De steigerhout meubelen plaatsen op balkon of terras waar het water niet kan weglopen.
•    In de winter een zeil spannen over uw meubels zonder dat daar lucht bij kan komen. Dit wordt een vochtige broeiplek waardoor het hout sneller zal gaan rotten.
•    Uw meubel volledig behandelen met een niet regulerende lak of beits.

Levertijd: 0-3 weken (bij haast in overleg)

Uitleg:

We hebben in onze externe opslag veel tafels (in verschillende standaard maten) op voorraad staan, dus de kans is groot dat we ook uw formaat op voorraad hebben.
BIJ AFHALEN: Als u hem af wil komen halen neem van te voren even contact op, zodat wij hem uit onze externe opslag kunnen halen.
BIJ LEVERING: Zullen we in overleg kunnen bekijken hoe snel u hem in huis kan hebben, normaliter is de levertijd met levering dan 1-3 weken. Wij hebben namelijk even de tijd nodig om de tafel uit onze externe opslag op te halen, weer even netjes te schuren en moeten een bezorgroute plannen in uw regio. Mocht u echt “haast” hebben en hem bezorgd willen hebben laten we dan samen even kijken naar een geschikte leverdatum. Hangt er dan een beetje vanaf van waar u woont en of we op korte termijn een vrachtwagen hebben rijden in uw regio.

Krappe deadline?

Heb jij de tafel voor een bepaalde datum nodig? Neem even contact op met onze klantenservice. In de meeste gevallen kunnen we wel wat schuiven in de planning en met het inschakelen van een transporteur kan de tafel ook snel bij u zijn. Soms zitten hier wel extra kosten aan verbonden.

Bezorging

Wij hebben ook een eigen bezorgdienst, dus kunnen onze eigen planning maken en net dat stukje extra service bieden. Wij maken alleen in uitzonderlijke gevallen gebruik van transporteurs, maar leveren 97% van onze meubelen met eigen chauffeur/monteur af. Bij transporteurs moet je er vaak zelf voor zorgen dat de meubelen op de gewenste plek komen, omdat wij met eigen chauffeur leveren kunnen wij net wat extra moeite doen om de meubelen op de gewenste plek te krijgen.

Bestelbus-Tempert-Meubels

 

Bezorgkosten levering binnen NL*: €60,-

Bezorgkosten levering naar België: €95,-

* Uitgezonderd Waddeneilanden

 

 

Waarom geen gratis verzending?

Dit is heel eenvoudig: de kosten die gemaakt worden voor het verzenden (onze chauffeur werkt ook niet voor niks, en daarnaast heeft onze eigen vrachtwagen ook diesel nodig), moeten op de een of andere manier betaald worden. Sommige aanbieders berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. We kunnen onze producten best allemaal iets duurder maken en daarmee doen als we geen verzendkosten rekenen (zoals meestal gebeurd bij andere webwinkels), maar dit vinden wij echter oneerlijk omdat op deze manier de klanten die meerdere artikelen bestellen gestraft worden doordat er aan hen dus eigenlijk dubbele verzendkosten worden berekend, en daardoor is het ook niet eerlijk voor de klanten die het af komen halen bij ons. Want klanten die zouden komen afhalen zouden dan indirect eigenlijk ook bezorgkosten betalen.

De webwinkels die dus “geen” verzendkosten rekenen, verdienen dus zonder dat u het door heeft. Wij houden de kosten liever open en eerlijk!

Andere concollega’s die steigerhouten meubelen maken en “gratis” leveren zijn ook lang niet allemaal even bereid om te helpen. In veel gevallen wordt het meubelstuk dan neergezet bij de 1e deur die ze tegenkomen. Dat vinden wij geen service om de klant op te zadelen met dit (til) probleem. Wij nemen de tijd en doen er alles aan om (samen met u) de meubelen op de gewenste plek te krijgen!

Wat kunt u van ons verwachten bij bezorging:

Een vriendelijke en behulpzame bezorger die zijn best gaat doet om alles op de plek te krijgen. De dagen dat de bezorger niet in de vrachtwagen zit, werkt hij als meubelmaker in onze werkplaats. Oftewel, er komt een handige bezorger met 2 rechterhanden de tafel bij u bezorgen. Hij is altijd (in zijn uppie) op pad met een meubelhondje en een steekkar, en als de doorgangen maar breed genoeg zijn kan hij overal bijkomen. Een gemiddelde lengte tafel (circa 220cm lang) weegt ongeveer 25 a 30 kilo. Dit gewicht kan de chauffeur dus nog prima alleen tillen en op de plek krijgen. Als we het hebben over 260cm lange bladen en langer, dan heeft de chauffeur eigenlijk wel even hulp nodig. Bij het afstemmen van het levermoment zullen we dan overleggen of er op het moment van levering iemand aanwezig kan zijn die bereid (en fit genoeg) is om ook even de spierballen te showen, zodat samen met de bezorger de tafel naar de gewenste plek getild kan worden. Dus in sommige gevallen zullen we vooraf aan u vragen of u (of iemand anders) wil en kan helpen met tillen.

Afstemmen van het levermoment

Het levermoment stemmen we ook in overleg af. Wij zullen dan met een voorstel voor levering komen, met een tijdsbestek van 2 uur. U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven en indien gewenst kan onze chauffeur u ook even van te voren bellen. Als de betaling nog niet is voldaan via onze webshop dan mag dit na uw goedkeuring, contant of per pin aan onze eigen chauffeur worden voldaan. We streven ernaar om circa een week voordat de levering plaats zal/kan vinden contact met u op te nemen.

Wat kunt u niet van onze chauffeur verwachten?

De chauffeur zit wekelijks in de sportschool en hij is dagelijks in de weer met de zware meubelen, maar hij is nog net niet de sterkste man van Nederland. Hij heeft maar 1 rug, en dus hij zal zoveel als mogelijk zijn karretjes gebruiken en soms is het nodig dat u zelf ook even een handje mee helpt met tillen. Het kan dus voorkomen dat u gevraagd wordt om een handje te helpen om de goederen op de juiste plek te krijgen. Verder moeten wij zijn ene rug wel wat ontzien en daarom zullen we meubelen altijd tot begane grond leveren. Als de tafel niet op begane grond blijft zult u zelf ervoor moeten zorgen dat u de tafel op de gewenste plek komt.

Lengte 200-450cm
Breedte 110-150cm (afhankelijk van lengte)
Hoogte bovenkant blad 78cm
Vrije ruimte onder het blad 72cm
Dikte van steigerhouten of douglashouten blad 6cm

De aanschaf van een tafel doe je niet zomaar en je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een goede keuze maakt. Daarom nodigen wij jou graag uit in onze showroom. Hier kun jij onze meubels bewonderen en voelen. Bovendien neem je direct een kijkje waar de magie gebeurd. Onze showroom bevindt zich namelijk in onze fabriek in Deventer.

We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u de tafel vooraf in het echt wil zien, en daarom hebben we dit model tafel ook staan in onze showroom in Deventer. U bent bij ons welkom op maandag t/m zaterdag tussen 8 en 17 uur aan de Rostockstraat 13 in Deventer.

Houtkleuren

We horen ook vaak dat klanten het lastig vinden om een keuze te maken qua kleur van het hout. In onze showroom zijn alle beits kleuren aanwezig, dus dit kunt u prima komen bekijken. Mocht u toch te weinig tijd hebben en Deventer niet om de hoek ligt, dan kunnen we het u ook makkelijker maken door houtstalen naar u op te sturen.  Klik hier om de hout stalen te bestellen.

3D model

In corona tijd (2020, 2021 en 2022) waren showroom bezoeken niet altijd mogelijk/toegestaan. We hebben mede daardoor na de lockdown begin 2021 besloten om te gaan investeren in 3D modellen van onze meubelen. Hoe fijn is het dat u uw tafel online kan samenstellen en uw samengestelde tafel meteen kan bekijken in 3D vanuit u eigen huis of kantoor. Wij hopen dat we met onze 3D modellen u een goed beeld kunnen geven hoe uw tafel eruit kan komen te zien. Want we begrijpen ook maar al te goed dat een bezoekje naar Deventer niet altijd even goed in uw planning past.

Onze showroom in Deventer

In 2019 zijn we verhuisd naar Deventer waar we nu fijn de ruimte hebben voor een ruime fabriek, opslag en showroom. In onze showroom staan momenteel meerdere verschillende tafelmodellen en afmetingen die u kunt komen bekijken. Zie hieronder een kleine impressie van de ruimte waarin we de tafels hebben staan.

 

Steigerhouten meubelen showroom.

 

Op onze locatie kan je ook zien hoe onze medewerkers met de fabricage van meubelen bezig zijn. Kom langs en beleef onze fabriek om zelf de sfeer van meubelen van steigerhout en/of eikenhout te proeven!

Adres:

Tempert Meubels

Rostockstraat 13

7418 EL Deventer

06-23408190

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag tussen 8 en 17 uur.

Parkeren:

Wij zitten op een industrie terrein en hebben gratis parkeerplekken voor ons pand.

Bladvorm

Ovaal

Houtsoort

Douglashout

Onderstel

Metalen middenpoot

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ovale tuintafel douglas hout” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven